Fast Slow Food

Fast Slow Food – co to właściwie znaczy? Jest to zbitka słów pochodząca od dwóch, pozornie wykluczających się, trendów. Ja postanowiłem wybrać z obydwóch to co najlepsze. Fast Food – szybkie jedzenie, zwykle kupowane gotowe lub w postaci półproduktów, szybkie w przygotowaniu, zwykle słabej jakości, spożywane przez dzieci/młodych/starszych i zapracowanych/leniwych ludzi. Śmieciowe jedzenie i śmieciowy sposób spożywania. Slow Food to ogólnoświatowy ruch promujący tradycyjną, regionalną i zdrową kuchnię. Dla mnie Slow Food to również sposób w jaki patrzymy na jedzenie: produkty dobrej jakości, produkty lokalne i sezonowe, tradycyjne metody produkcji, jedzenie dla przyjemności, celebracja posiłku, miłe spędzanie czasu z bliskimi. Fast Slow Food to zatem próba pogodzenia szybko pędzącego, miejskiego życia z ideą świadomego korzystania z dobrodziejstw kulinarnego świata. Dobre i niedrogie produkty, szybkie przepisy, a na koniec poczucie świetnie spędzonego czasu.

css.php