Ravioli z pesto rosso, czyli szybki obiad dla całej rodziny

W naszej trzyosobowej rodzinie odpowiadam za to, żeby nikt nie chodził głodny! Nie jest to proste zadanie, bo każde z nas (ja, żonka i 3-letnia córka) ma swoje własne preferencje. Staram się więc bardzo, żeby nawet w środku pracowitego tygodnia serwować posiłki smaczne, kolorowe i przygotowane z jak najlepszej jakości produktów.

Jak tego dokonać? Jednym ze sposobów jest wykorzystanie świeżych, prawie gotowych dań i dodatków. I właśnie ten przepis bazuje na produktach marki Hilcona, opartych na naturalnych składnikach bez polepszaczy i konserwantów (to bardzo ważne dla mnie jako rodzica!), i co ważne na składnikach pozyskiwanych z lokalnych upraw ekologicznych. O marce Hilcona, kórej historia sięga aż 80 lat wstecz, opowiem jeszcze kilka słów na samym dole wpisu, tam też zaproszę do fajnego konkursu z nagrodami.

A tymczasem wracamy do przepisu! :-)

Składniki

  • Ravioli Spinaci Hilcona – 1 opakowanie
  • Pesto Rosso Hilcona – 1 opakowanie
  • Cebula – 1 szt
  • Boczek lub kawałek suchej kiełbasy – ok. 50 g
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Parmezan starty i posiekane świeże zioła – ilość wedle uznania, do podania

produkty-hilcona-recenzja-15

Wykonanie

  1. W garnku zagotuj wodę, lekko posól i wrzuć do niej ravioli na ok. 2 minuty.

  2. Na dużej patelni rozgrzej 1/2 łyżki masła klarowanego, dodaj cebulę posiekaną w cieniutkie piórka i pokrojony w drobną kostkę kawałek kiełbasy. Całość podsmaż na średnim ogniu przez ok. 2 minuty, czyli czas gotowania ravioli.

  3. Po dwóch minutach gotowania ravioli odcedź dokładnie i przełóż na patelnię. Podsmażaj przez kolejne 2-3 minuty, aż pierożki lekko się zarumienią i zyskają chrupkość.

  4. Następnie na każdym z talerzy rozsmaruj po 1-2 łyżki pesto rosso. Na wierzchu ułóż ravioli z podsmażonymi dodatkami. Całość udekoruj płatkami parmezanu i posiekanymi świeżymi ziołami. Gotowe! :-)

Konkurs z nagrodami

Jeżeli lubisz eksperymentować w kuchni, a także cenisz produkty dobrej jakości i masz głowę pełną smacznych pomysłów, to koniecznie sprawdź konkurs, który odbywa się właśnie na stronie: www.hilcona.pl/konkurs

ravioli-z-pesto-hilcona-5

Hilcona dla koneserów

Bardzo lubię produkty, które niczego nie udają. A takie właśnie są produkty Hilcony. Zanim powstał powyższy przepis, mieliśmy okazję całą rodziną wypróbować różnego rodzaju ravioli, pierożki z nadzieniem szpinakowym, świeże makarony, czy zielone i czerwone pesto.

Z pewnością były to najlepsze gotowe dania, jakie w życiu jadłem i muszę przyznać, że dobrą jakość składników, a także brak sztucznych ulepszaczy po prostu czuć w smaku i konsystencji dań. Prezentowane tutaj ravioli zajadaliśmy w takiej formie razem z żonką, nasza trzylatka (raczej niejadek) zajadała się nimi z dodatkiem samego parmezanu i roztopionego masełka.

Ważną rzeczą, na którą zwróciłbym jeszcze uwagę jest fakt, że produkty Hilcona nie mają długich terminów przydatności do spożycia. Jak każde świeże i niezakonserwowane chemicznie jedzenie,  mogą spędzić kilka dni w lodówce, ale jest to wyraźnie krótszy okres niż te które znamy z innych produktów tego typu. Wrażenie zrobiła na mnie również informacja, że do przygotowania pierożków używane są jaja kur z wolnego wybiegu!

ravioli-z-pesto-hilcona-4

Więcej informacji na temat tych produktów znajdziesz na www.hilcona.pl (tam również sprawdzisz, gdzie można je kupić).

produkty-hilcona-recenzja-1

Niniejszy przepis powstał we współpracy z marką Hilcona, wszelkie opinie wyrażone tutaj są moim subiektywnym spojrzeniem.

Skomentuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Napisz pierwszy komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Wykorzystuję pliki cookies w celu prawidłowego działania strony, korzystania z narzędzi marketingowych i analitycznych, zapewniania funkcji społecznościowych oraz systemu komentarzy. Czy akceptujesz wykorzystywanie plików cookies? Szczegóły w polityce prywatności.

    Akceptuję
    ×

    Tytuł popupa

    tytuł contentu wersja A

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean rhoncus neque ut laoreet congue. Sed pharetra dolor eu lorem ullamcorper rutrum. Vestibulum ipsum tellus, dignissim sit amet elit sed, accumsan cursus ligula. Vestibulum ullamcorper tempor risus non cursus. Curabitur in eros ex. Proin et convallis ex. Duis commodo varius erat in venenatis. Suspendisse consequat tortor lacus, at ornare libero luctus in. Maecenas et elit luctus, tempor sem sit amet, egestas dolor.

    tytuł contentu wersja B

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean rhoncus neque ut laoreet congue. Sed pharetra dolor eu lorem ullamcorper rutrum. Vestibulum ipsum tellus, dignissim sit amet elit sed, accumsan cursus ligula. Vestibulum ullamcorper tempor risus non cursus. Curabitur in eros ex. Proin et convallis ex. Duis commodo varius erat in venenatis. Suspendisse consequat tortor lacus, at ornare libero luctus in. Maecenas et elit luctus, tempor sem sit amet, egestas dolor.

    css.php