zajadam.pl

Mój sposób na kanapki z wędzonym łososiem

Bardzo lubię ryby, a najbardziej takie przyrządzone z charakterem. Żeby nie było nudno. Dlatego wędzonego łososia staram się zawsze podkręcić jakimś mocniejszym smakiem, ale w taki sposób aby smak ryby nie został stłumiony.

 kanapki z wędzonym łososiem

Mój sposób na kanapki z wędzonym łososiem jest bardzo prosty i szybki. Nie każdemu może się spodobać, szczególnie jeżeli szukacie inspiracji na śniadanie do pracy ;)

Przygotowanie takich kanapek zaczynam oczywiście od dobrego, pełnoziarnistego chleba posmarowanego masłem. Na każdej kromce ląduje łosoś, na na rybie dość wybuchowa, ale przepyszna mieszanka składników:

kanapki z wędzonym łososiem

Na zdjęciu powyżej możesz dostrzec kilka prostych składników: posiekane drobno natka pietruszki, koperek i cebula szalotka, wyciśnięty ząbek czosnku, dwie łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, łyżka soku wyciśniętego z cytryny, i świeżo zmielony czarny pieprz.

Z tych składników powstaje przepięknie zielona, orzeźwiająca i charakterna pasta do łososia. Zwykle nie mam zbyt dużo czasu na jej przygotowanie, więc od razu nakładam na kanapki. Bardzo polecam też użycie tej mieszanki jako marynaty, w której ryba przez kilka godzin, a nawet całą noc, nabierze rewelacyjnego smaku.

Smacznegooo dnia! :-)

kanapki z wędzonym łososiem

Zobacz jak usmażyć perfekcyjnego łososia na patelni:


Subskrybuj


Nie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój
kanał na YouTube

Skomentuj

Ilość komentarzy: 3 - dołącz do dyskusji!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Czego szukasz?

css.php