
Święta Bożego Narodzenia


Kutia, czyli najbardziej bożonarodzeniowy deser

Barszcz czerwony na zakwasie

Wigilijna zupa grzybowa

Wigilijne uszka z grzybami

Makówki – świąteczny deser

Wigilijne pierogi z grzybami

Ryba po grecku

Karp smażony

Zakwas do barszczu wigilijnego

Kapusta z grochem

Kapusta z grzybami

Kompot z suszonych śliwek

Uszka do barszczu

Ciasto na pierogi – najlepsze przepisy

Moczka

Kutia – szybki i niekonwencjonalny przepis

Zupa krem grzybowa

Łazanki z kapustą i grzybami

Pierogi z suszonymi śliwkami

Wigilijna zupa rybna

Karp po żydowsku

Karp w galarecie

Barszcz czerwony z jabłkami

Śledzie w śmietanie

Śledzie z śliwkami

Sos żurawinowy

Sałatka śledziowa z buraczkami

Sałatka śledziowa z fenkułem

Śledzie po litewsku

Śledzie korzenne

Kruche ciasteczka migdałowe

Limoncello – likier cytrynowy

Świąteczny torcik piernikowo-miodowy

Świąteczne pierniczki

Sernik piernikowy

Ciasteczka piernikowe

Brownie piernikowe

Piernik staropolski – świąteczny przepis

Keks świąteczny

Świąteczna tradycja kulinarna Podhala

Wigilijne smaki Podlasia

Wigilia kaszubska

Wigilia po śląsku

Karp po grecku

Paszteciki z mięsem

Kapusta z grzybami leśnymi i żurawiną

Skórka pomarańczowa do ciast i deserów

Pieczone pierogi z kapustą i grzybami
