
Obiad – najlepsze przepisy


Zupa szczawiowa

Barszcz ukraiński

Pierogi z serem

Zupa szparagowa

Placek po węgiersku

Zalewajka

Fasolka po bretońsku

Bigos

Shepherd’s pie, czyli zapiekanka pasterska

Placki z kiszonej kapusty

Kluski śląskie

Gołąbki z kapusty włoskiej

Placki ziemniaczane z cukinią

Gołąbki bez zawijania

Barszcz biały

Muszle makaronowe faszerowane szpinakiem

Bataty faszerowane ciecierzycą

Kluski na parze

Racuchy z owocami leśnymi

Tarta pomidorowa ze smażonym i gotowanym boczkiem

Muszle makaronowe z pomidorami i papryką

Ryż smażony z warzywami na mleku kokosowym

Lasagne Bolognese

Kopytka z pieczonym burakiem

Mule w sosie pomidorowym

Purée z batatów

Mule po marynarsku

Knedle ze śliwkami

Kasza jaglana z pieczoną dynią

Placki z kaszy jaglanej

Tarta z szparagami i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem – prosty przepis

Pulpety z mięsa indyka w sosie dyniowym

Dyniowe pancakes

Kasza pęczak z kurkami

Gnocchi ze szpinakiem

Belgijskie naleśniki

Paella

Zapiekany omlet z cukinią

Spaghetti z cukinii

Pancakes z porzeczkami i malinami

Modra kapusta

Frytki z batatów

Duszona czerwona kapusta

Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków

Placki z cukinii

Risotto ze szparagami i gorgonzolą

Sałatka z dzikiego ryżu
