O blogu

Blog Zajadam.pl to przesmaczne miejsce tworzone przez normalnych, a w zasadzie to nienormalnych ludzi. Lubimy dobre jedzenie, lubimy przyjemnie spędzać czas, lubimy dzielić się pasją do kuchni, ale najbardziej lubimy Ciebie droga czytelniczko i czytelniku! :)

Dlatego z ogromną pasją staramy się pokazywać jak smakować życie, gotować i jeść dobrze. Ale co znaczy dobrze? Dla nas oznacza to korzystanie z dobrej jakości produktów bez drenowania portfela, odrzucenie wysoko przetworzonej żywności na rzecz prostych, sezonowych i zdrowych przepisów. Nie jesteśmy jeszcze emerytami, więc nie mamy możliwości spędzania całych dni na gotowaniu – dlatego na blogu prezentujemy głównie przepisy, dzięki którym więcej czasu niż przy garach spędzisz zajadając się najróżniejszymi smakołykami.

Ilość komentarzy: 317 - dołącz do dyskusji!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

317 odpowiedzi na “O blogu”

  1. Nina pisze:

    Witam, z Twojego przepisu robię pierogi ruskie, z których ciasto jest bazą do różnorakich pierogów. Smakują wybornie. Uwielbiam Twoje przepisy, bo są proste, smaczne i łatwe w przygotowaniu.

  2. Elżbieta pisze:

    Witam serdecznie. Jestem babcia Ela i podobno robię najlepsze pierogi na świecie ,tak przynajmniej twierdzą moje wnuki. Chleb z Twojego przepisu zaczęłam piec dzięki mojemu synowi, który znalazł Was w sieci i również piecze chlebek. Czytam również Twoje Tomku przepisy. Pozdrawiam serdecznie.

  3. Marzena pisze:

    Dzień dobry

  4. Katarzyna pisze:

    Cześć, właśnie zamierzam przetestować jeden z przepisów i brakuje mi informacji o liczbie porcji z podanych składników. To ważne, jesli chce sie nakarmić rodzinę a nie tylko przygotować degustację.Pozdrawiam,

  5. A.M pisze:

    Witam ,bardzo ciekawe i nie udziwnione przepisy.Chciałam zapytać czy można zamienić suche drożdże na świeże (W przepisie na chleb)?I kiedy ma ich być. Pozdrawiam

  6. Anna pisze:

    czesc jestem Anna, super dania sa na Twoim blogu

  7. Tadeusz pisze:

    Witaj,wlasnie zlapalem Twoje przepisy sa oky,ale dobrze by bylo jak bys podal wartosci odzywcze i ilosc kcal.
    Jezeli chodzi o nalewke orzechowa to wyrabiam co roku i mysle ze 7 orzechow troche zamalo,ja daje duzych 11 szt,mniejszych ok.15. wtedy jest itesywny smak orzecha.
    Pozdrawiam

  8. Romana pisze:

    Na tym blogu nauczyłam się piec pyszny chleb, zarówno na drożdżach, jak i na zakwasie. Wcześniej wydawało mi się to niemożliwe, a dzięki Tomkowi okazało się łatwe i przyjemne. Uzależniłam się ja i mój mąż, od tej pory nie jemy innego chleba, jak domowy… Polecam te przepisy!

  9. Dzisiaj, korzystając ze wskazówek z bloga ugotowałem bigos. Wprowadziłem co prawdą małe modyfikacje (mięso gotowałem z dodatkiem kilku ząbków czosnku w mundurkach jak również dodałem kilka ząbków do cebulki oraz całość posłodziłem miodem (jako, ze jestem pszczelarzem :) )) ale to drobiazgi w stosunku do całości przepisu, który jest DOSKONAŁY!!!
    Dziękuje! :)

  10. Kazimirz pisze:

    Nazywam sie Kazimierz i mieszkam w Niemczech mam 83 lata iciesze sie ze przypakowo taki supper Kontakt, znalazlem w moich mlodychlatach niebylo takich kulinarnych morzliwosci dlatego Terz chetnie czytam i ogladam Warze napewno smaczne dania, Zycze Wam smacznej Rybnik pogodnych Swiat Oraz Dosiego Roku 2020 pozdrawiam Kazimierz

  11. bielma pisze:

    Witam, blog jest super
    szukam jakiegoś przepisu na Święta Bożego Narodzenia i znalazłem potrawy wigilijne i tylko kaczkę z jabłkami.
    Może przed świętami znajdę jeszcze jakieś ciekawe recepty?
    Pozdrawiam bIelma

  12. Izydor pisze:

    Witam Panie Tomku. Na Pana stronę trafiłem przez youtuba szukając sosu do pizzy otworzyłem pański filmik, a potem inne, a ze interesuje się kuchnia gruzińska ( teoretycznie) pochłaniałem pańskie przepisy z otwarta gęba. Oczywiście do pizzy dopiero się przymierzam i do chaczapuri, ale kupiłem w piekarni gruzińskiej chleb PYSZNY! Pomyślałem, ze mozna by w domu go upiec, ale w Panu nadzieja, wierze ze Pan ma przepis na gruziński chleb czyli puri. Pozdrawiam.

  13. Grażyna pisze:

    Witaj Tomku, zrobiłam nalewkę według Twojego przepisu jest przepyszna. Marynowane grzybki też bardzo smakowały. Będę zaglądać częściej na bloga. Pozdrawiam

  14. bardzo pisze:

    Pogratulować świetnie prowadzonego bloga na bliskie sercu tematy. Bo przecież przez żołądek do serca. Pozdrawiam autorów.

    b.

  15. bardzo pisze:

    Cześć. Też mam bloga o jedzeniu. Ale tam nie ma przepisów jako takich, tylko opowieści o jedzeniu i nie tylko. Bo żarcie to kultura, filozofia, nie tylko podniebienie i brzunio. Zapraszam – kulinarnefantazje.wordpress.com. Pozdr.

  16. Katarzyna pisze:

    Bardzo mi odpowiadają Twoje przepisy Tomku, proste bez nadmiaru dodatków. Przynajmniej na takie do tej pory trafiłam i wykorzystałam. Lubię taką kuchnię, właściwie z racji wieku i zdrowia. Pozdrawiam

  17. Aga pisze:

    Fantastyczne przepisy!
    Witam i pozdrawiam ;)

  18. DB pisze:

    Witam
    Nie znałam wcześniej Waszej strony, dzisiaj na nią trafiłam przy okazji oglądania Pana Tomka filmiku o nalewkach orzechowych. Tak więc trafiłam na zajadam.pl i przestudiowałam przepisy (część oczywiście). Na pewno z nich skorzystam bo poza umiejętnościami widać tam dużo miłości do tego co jest serwowane.
    Natomiast jeszcze coś wprost mnie zachwyciło, to organizacja i prezentacja strony.
    Tak logicznej, przejrzystej i łatwej w szukaniu strony jeszcze nie spotkałam. Jaka ulga, że wszystko można znaleźć w mgnieniu oka, pięknie zaprezentowane i prosto logicznie bez „ukwieceń” opisane.
    Dlatego nie mogłam się powstrzymać aby Wam o tym nie napisać. Mądrość, logika, pasja i profesjonalizm to bezcenne wartości.
    Dziękuję
    Nowa miłośniczka Waszej strony
    Danuta B.

  19. Agnieszka pisze:

    Dzień dobry :) Szukałam z córką pomysłu na dobry makaron z warzywami i trafiłam, na Twój Tomku, makaron z warzywami. W tygodniu nie mam dużo czasu na przyrządzanie praco- i czasochłonnych dań. A Twój makaron to rewelacja. Szybko, pysznie i jeszcze ładnie :) Na pewno danie będzie gościło na moim stole częściej ( moja córka jest „makaronowa” :) ). Już szukam kolejnych fajnych obiadków, a myślę że i inne dania zyskają aplauz mój i mojej rodziny. Pozdrawiam :)

  20. Marek pisze:

    Hello

    Właśnie zrobiłem ciasto według Twojego przepisu (to moja pierwsza pizza w życiu). Po 12 min ugniatania nadal się troszeczkę kleiło ale włożyłem pod miskę – jak deskę posypałem mąką i dałem tam ciasto i uformowałem kulkę, to po tej mącę troszkę popękało. Ale zostawiłem na 40 min i zobaczymy co będzie.

    Jeśli wszystko będzie ok to dodam troszkę szybki, sera i oczywiście czosnku i chili.

    PS. Ładna edycja :) Ja rok temu odkryłem swoją pasję – edytowanie filmów – teraz w grudniu założyłem firmę i wpadłem po uszy w tą pasję. Nie traktuje tego jak pracę ale z ciekawością patrzę na filmy innych i z przyjemnostką robię swoje projekty. Współpracuję z jednym blogerem. Gdybyś kiedyś czegoś potrzebował to daj znać.

    Ja dam znać co wyszło z tej pizzy.

  21. krysta pisze:

    Co tu komentować.Jesteście the best, a mówi Wam to bardzo dojrzała kobieta..Bon appetit

  22. Pizzerina pisze:

    Cześć! Świetny blog! :) uczę się z Tobą gotowania w każdym tygodniu (szczególnie jeśli chodzi o pizze, moja rodzina zajada ją co tydzień :))
    Mam pytanie odnośnie robota planetarnego (kenwood) . Myślisz, ze ciasto tak wyrobione będzie równie dobre, co wyrobione ręcznie?
    Ps. czekam na dalsze odcinki pizza nerd ! :)

  23. Vegetanie pisze:

    Hej :)
    Fajnie tu u Was :) Szczególnie podoba nam się dział z pierogami. Tacy już z nas pierogarze.
    Jak znajdziecie chwilkę zapraszamy do nas na pierogi ;)

  24. Beata pisze:

    Witam,super przepisy!

  25. Aga pisze:

    Cześć, obejrzałam Twój filmik o domowej pizzy i wpadłam sprawdzić co tu w trawie piszczy. :)

  26. Ania K. pisze:

    Oczwiście sprawą przypadku natknęłam na twój blog i jestem pod wrażeniem!
    Najbardziej zachwyca mnie wybór prezentowanych przepisów i nieskomplikowany dobór składników.
    Mieszkam już od 20 lat za granicą i próbuję poprzez gotowanie zachować polskie tradycje dlatego bardzo mnie cieszy, że na twojej stronie tak ich wiele i w moim guście, ponieważ również preferuję zdrowe odżywianie.

  27. Helena pisze:

    Przypadkiem trawiłam na przepis dot. pizzy, jeszcze w tej wersji nie robiłam, ale z wypowiedzi wygląda interesująco. Bardzo podobała mi się dyskusja i sam Autor, bardzo sympatyczny i widać że jest prawdziwym Smakoszem . Na pewno będę z przepisów korzystała, choć jestem mocno dojrzałą „kucharką” ,ale lubię eksperymenty. Pozdrawiam serdecznie Helena

  28. Natka pisze:

    Cześć !
    Zawitałam tu przypadkiem,ale na pewno zostanę na dłużej !
    Już w głowie układam wasze przepisy na cały tydzień !
    Wszystko super opisane :) dokładnie i w łatwy sposób aby nawet początkująca gospodyni (Ja) mogła ogarnąć <3

    Pozdrawiam Was serdecznie :)

  29. Grażyna pisze:

    Ciasto kruszonka + śliwki = rewelacja Zrobiłam ponownie,ale więcej kruszonki na spód + śliwki + kruszonka. Poezja jak dla mnie.

  30. Magda pisze:

    Witajcie
    Mam na imię Magda.Jestem mamą, żoną i nianią .Przypadkiem tu trafiłam i zostaję na dłużej Pozdrawiam

  31. Basia pisze:

    Cześć :) Mam zamiar wypróbować przepis na orzechówkę. Mam kilka orzechów w lodówce i myślę sobie, że nadają się jeszcze na nalewkę, zalegają w lodówce od lipca :) Pozdrawiam. Będę do Was zaglądać :)

  32. Super blog, super przepisy, które mnie inspirują i super blogerzy. Pozdrawiam

  33. włodek pisze:

    no tak chce wykonać właśnie swój chleb, ale nie rozumiem z tym zakwasem , opisuje Pan że połowę Pan wyrzuca w pewnym momencie można coś bliżej?

  34. Ala pisze:

    A ja dziś robię kiszoną kapustę zasmazana wg Waszego przepisu :-) A tak ta marginesie: gdy przegladam Waszą stronę, to od razu robię się głodna ;-) Pozdrawiam serdecznie!

  35. Iwona pisze:

    Wpadłam z zamiarem zrobienia racuchów….ciasto rośnie a ja już kombinuje co będzie nastepne w kolejce do spróbowania.
    Świetny blog, a co najważniejsze przepisy proste, zdjęcia aż kuszą….
    Pozdrawiam i dalszych sukcesów…

  36. wanda pisze:

    A ja sos holenderski zrobilam do golonki,,,do skladnikow podstawowych dodalam 2 lyzki musztardy,2 lyzki chrzanu,do ozdoby troszke szczypioru lub koperku posiekanego, wyszedl smaczny .smacznego.

  37. Tekla pisze:

    Czesc . Bede robila uszka z grzybami… Zobaczymy co z tego bedzie. Pozdrawiam i wesolych swiat…

  38. eda pisze:

    Uwielbiam tutejsze przepisy, pizzę jem co parę dni, robię ją tylko bardziej puchatą:D

  39. Agnieszka pisze:

    Właśnie trafiłam na Wasza stronę, gdy szukałam przepisów na zdrowe koktajle. Ponieważ zaczęłam swoją przygodę z fitnessem, wiec najbardziej interesują mnie te, które można spożyć po wysiłku. Przyznam, ze jest tyle fajnych i ciekawych propozycji, ze najchętniej zrobiłabym wszystkie od razu. Miło mi u Was zagośćić;)

  40. Elzbieta pisze:

    Witajcie! Super blog cudowne i łatwe przepisy.. Właśnie upiekłam mój pierwszy w życiu chlebek ! Udał się, a jaki pyszny! Wielkie dzięki. Pozdrawiam serdecznie.

  41. Ania pisze:

    Super że jesteście :-)

  42. Dorota pisze:

    Genialne przepisy! Proste i zachęcające do pitraszenia nawet przez nowicjuszy kuchennych :) Właśnie zrobiłam swoje pierwsze ruskie pierogi i wyszły wspaniale! Będę często Was odwiedzać! Dziękuję za tak wspaniały blog! Pozdrawiam! :)

  43. Danuta Szenfeld pisze:

    Super przepisy-gratuluję.
    Pozdrawiam Państwa serdecznie.
    Danuta Szenfeld

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

css.php