Ilość komentarzy: 303

O blogu

Blog Zajadam.pl to przesmaczne miejsce tworzone przez normalnych, a w zasadzie to nienormalnych ludzi. Lubimy dobre jedzenie, lubimy przyjemnie spędzać czas, lubimy dzielić się pasją do kuchni, ale najbardziej lubimy Ciebie droga czytelniczko i czytelniku! :)

Dlatego z ogromną pasją staramy się pokazywać jak smakować życie, gotować i jeść dobrze. Ale co znaczy dobrze? Dla nas oznacza to korzystanie z dobrej jakości produktów bez drenowania portfela, odrzucenie wysoko przetworzonej żywności na rzecz prostych, sezonowych i zdrowych przepisów. Nie jesteśmy jeszcze emerytami, więc nie mamy możliwości spędzania całych dni na gotowaniu – dlatego na blogu prezentujemy głównie przepisy, dzięki którym więcej czasu niż przy garach spędzisz zajadając się najróżniejszymi smakołykami.

Przywitaj się! :-)

Mamy już 303 komentarzy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zobacz komentarze

Tomek

Nazywam się Tomek Lach i jestem kucharzem amatorem. Jedzenie, gotowanie, przepisy i wszystko o czym tutaj piszę to efekt mojej pasji jaką dawno temu stała się kuchnia, a założenie w 2008 roku bloga nadało nowy kierunek tej niezwykłej przygodzie. Na co dzień relaksuję się w kuchni, w towarzystwie żony Alicji i naszej malutkiej córeczki. Ze szklanką dobrego piwa lub lampką wina na stole, i z nowym przepisem do wypróbowania. Rodzina, dom, kuchnia i smakowanie życia… chcę aby właśnie te przyjemności wypełniały coraz więcej mojego czasu. Poza kuchnią jestem pasjonatem internetu, nowych technologii i fotografii. Ja w sieci:

Ala

Jestem żoną Tomka i pierwszą testerką więszkości dań prezentowanych na smakowitych zdjęciach z jego blogowych przepisów. Sama raczej nieszczególnie garnę się do gotowania, za to dobre jedzenie sprawia mi przeogromną frajdę! Moje artykuły publikowane na blogu zwykle dotyczą recenzji ciekawych miejsc i restauracji, a także opinii na temat różnego rodzaju produktów. Z zawodu jestem prawnikiem, interesuję się m.in. danymi osobowymi, dlatego w zespole Pana Czerwonej Krewetki dbam o wszelkiego rodzaju formalności i utrzymanie porządku w „papierach”. Interesuję się zdrowym i ekologicznym stylem życia, ćwiczę jogę, i kocham zwierzęta :-)

Ola

Uwielbiam dobre jedzenie, nie ma nic przyjemniejszego niż wspólne smakowanie pysznych potraw. Prostota, dobre jakościowo i sezonowe produkty to podstawowe zasady, którymi kieruję się w kuchni. Smak, aromat, ale także strona wizualna przyrządzanych potraw jest dla mnie niezwykle ważna. To jednak moje oczy najpierw recenzują to co na talerzu. A jak przy stole tak i w życiu jestem estetką, w wolnym czasie oddaję się szaleństwu przerabiania, odnawiania i nadawania drugiego życia starym przedmiotom, głównie meblom.

Dziękujemy, że z nami jesteś!

…będziemy wniebowzięci, jeżeli przywitasz się z nami w komenatrzu :-) Bon apetit!

P.S. Koniecznie skomentuj! :-)

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Grażyna says:

    Witaj Tomku, zrobiłam nalewkę według Twojego przepisu jest przepyszna. Marynowane grzybki też bardzo smakowały. Będę zaglądać częściej na bloga. Pozdrawiam

  • bardzo says:

    Pogratulować świetnie prowadzonego bloga na bliskie sercu tematy. Bo przecież przez żołądek do serca. Pozdrawiam autorów.

    b.

  • bardzo says:

    Cześć. Też mam bloga o jedzeniu. Ale tam nie ma przepisów jako takich, tylko opowieści o jedzeniu i nie tylko. Bo żarcie to kultura, filozofia, nie tylko podniebienie i brzunio. Zapraszam – kulinarnefantazje.wordpress.com. Pozdr.

  • Katarzyna says:

    Bardzo mi odpowiadają Twoje przepisy Tomku, proste bez nadmiaru dodatków. Przynajmniej na takie do tej pory trafiłam i wykorzystałam. Lubię taką kuchnię, właściwie z racji wieku i zdrowia. Pozdrawiam

  • Aga says:

    Fantastyczne przepisy!
    Witam i pozdrawiam ;)

  • DB says:

    Witam
    Nie znałam wcześniej Waszej strony, dzisiaj na nią trafiłam przy okazji oglądania Pana Tomka filmiku o nalewkach orzechowych. Tak więc trafiłam na zajadam.pl i przestudiowałam przepisy (część oczywiście). Na pewno z nich skorzystam bo poza umiejętnościami widać tam dużo miłości do tego co jest serwowane.
    Natomiast jeszcze coś wprost mnie zachwyciło, to organizacja i prezentacja strony.
    Tak logicznej, przejrzystej i łatwej w szukaniu strony jeszcze nie spotkałam. Jaka ulga, że wszystko można znaleźć w mgnieniu oka, pięknie zaprezentowane i prosto logicznie bez „ukwieceń” opisane.
    Dlatego nie mogłam się powstrzymać aby Wam o tym nie napisać. Mądrość, logika, pasja i profesjonalizm to bezcenne wartości.
    Dziękuję
    Nowa miłośniczka Waszej strony
    Danuta B.

  • Agnieszka says:

    Dzień dobry :) Szukałam z córką pomysłu na dobry makaron z warzywami i trafiłam, na Twój Tomku, makaron z warzywami. W tygodniu nie mam dużo czasu na przyrządzanie praco- i czasochłonnych dań. A Twój makaron to rewelacja. Szybko, pysznie i jeszcze ładnie :) Na pewno danie będzie gościło na moim stole częściej ( moja córka jest „makaronowa” :) ). Już szukam kolejnych fajnych obiadków, a myślę że i inne dania zyskają aplauz mój i mojej rodziny. Pozdrawiam :)

  • Marek says:

    Hello

    Właśnie zrobiłem ciasto według Twojego przepisu (to moja pierwsza pizza w życiu). Po 12 min ugniatania nadal się troszeczkę kleiło ale włożyłem pod miskę – jak deskę posypałem mąką i dałem tam ciasto i uformowałem kulkę, to po tej mącę troszkę popękało. Ale zostawiłem na 40 min i zobaczymy co będzie.

    Jeśli wszystko będzie ok to dodam troszkę szybki, sera i oczywiście czosnku i chili.

    PS. Ładna edycja :) Ja rok temu odkryłem swoją pasję – edytowanie filmów – teraz w grudniu założyłem firmę i wpadłem po uszy w tą pasję. Nie traktuje tego jak pracę ale z ciekawością patrzę na filmy innych i z przyjemnostką robię swoje projekty. Współpracuję z jednym blogerem. Gdybyś kiedyś czegoś potrzebował to daj znać.

    Ja dam znać co wyszło z tej pizzy.

  • krysta says:

    Co tu komentować.Jesteście the best, a mówi Wam to bardzo dojrzała kobieta..Bon appetit

  • Pizzerina says:

    Cześć! Świetny blog! :) uczę się z Tobą gotowania w każdym tygodniu (szczególnie jeśli chodzi o pizze, moja rodzina zajada ją co tydzień :))
    Mam pytanie odnośnie robota planetarnego (kenwood) . Myślisz, ze ciasto tak wyrobione będzie równie dobre, co wyrobione ręcznie?
    Ps. czekam na dalsze odcinki pizza nerd ! :)

  • Vegetanie says:

    Hej :)
    Fajnie tu u Was :) Szczególnie podoba nam się dział z pierogami. Tacy już z nas pierogarze.
    Jak znajdziecie chwilkę zapraszamy do nas na pierogi ;)

  • Beata says:

    Witam,super przepisy!

  • Aga says:

    Cześć, obejrzałam Twój filmik o domowej pizzy i wpadłam sprawdzić co tu w trawie piszczy. :)

  • Ania K. says:

    Oczwiście sprawą przypadku natknęłam na twój blog i jestem pod wrażeniem!
    Najbardziej zachwyca mnie wybór prezentowanych przepisów i nieskomplikowany dobór składników.
    Mieszkam już od 20 lat za granicą i próbuję poprzez gotowanie zachować polskie tradycje dlatego bardzo mnie cieszy, że na twojej stronie tak ich wiele i w moim guście, ponieważ również preferuję zdrowe odżywianie.

  • Helena says:

    Przypadkiem trawiłam na przepis dot. pizzy, jeszcze w tej wersji nie robiłam, ale z wypowiedzi wygląda interesująco. Bardzo podobała mi się dyskusja i sam Autor, bardzo sympatyczny i widać że jest prawdziwym Smakoszem . Na pewno będę z przepisów korzystała, choć jestem mocno dojrzałą „kucharką” ,ale lubię eksperymenty. Pozdrawiam serdecznie Helena

  • Natka says:

    Cześć !
    Zawitałam tu przypadkiem,ale na pewno zostanę na dłużej !
    Już w głowie układam wasze przepisy na cały tydzień !
    Wszystko super opisane :) dokładnie i w łatwy sposób aby nawet początkująca gospodyni (Ja) mogła ogarnąć <3

    Pozdrawiam Was serdecznie :)

  • Grażyna says:

    Ciasto kruszonka + śliwki = rewelacja Zrobiłam ponownie,ale więcej kruszonki na spód + śliwki + kruszonka. Poezja jak dla mnie.

  • Magda says:

    Witajcie
    Mam na imię Magda.Jestem mamą, żoną i nianią .Przypadkiem tu trafiłam i zostaję na dłużej Pozdrawiam

  • Basia says:

    Cześć :) Mam zamiar wypróbować przepis na orzechówkę. Mam kilka orzechów w lodówce i myślę sobie, że nadają się jeszcze na nalewkę, zalegają w lodówce od lipca :) Pozdrawiam. Będę do Was zaglądać :)

  • Super blog, super przepisy, które mnie inspirują i super blogerzy. Pozdrawiam

  • włodek says:

    no tak chce wykonać właśnie swój chleb, ale nie rozumiem z tym zakwasem , opisuje Pan że połowę Pan wyrzuca w pewnym momencie można coś bliżej?

  • Ala says:

    A ja dziś robię kiszoną kapustę zasmazana wg Waszego przepisu :-) A tak ta marginesie: gdy przegladam Waszą stronę, to od razu robię się głodna ;-) Pozdrawiam serdecznie!

  • Iwona says:

    Wpadłam z zamiarem zrobienia racuchów….ciasto rośnie a ja już kombinuje co będzie nastepne w kolejce do spróbowania.
    Świetny blog, a co najważniejsze przepisy proste, zdjęcia aż kuszą….
    Pozdrawiam i dalszych sukcesów…

  • wanda says:

    A ja sos holenderski zrobilam do golonki,,,do skladnikow podstawowych dodalam 2 lyzki musztardy,2 lyzki chrzanu,do ozdoby troszke szczypioru lub koperku posiekanego, wyszedl smaczny .smacznego.

  • Tekla says:

    Czesc . Bede robila uszka z grzybami… Zobaczymy co z tego bedzie. Pozdrawiam i wesolych swiat…

  • eda says:

    Uwielbiam tutejsze przepisy, pizzę jem co parę dni, robię ją tylko bardziej puchatą:D

  • Agnieszka says:

    Właśnie trafiłam na Wasza stronę, gdy szukałam przepisów na zdrowe koktajle. Ponieważ zaczęłam swoją przygodę z fitnessem, wiec najbardziej interesują mnie te, które można spożyć po wysiłku. Przyznam, ze jest tyle fajnych i ciekawych propozycji, ze najchętniej zrobiłabym wszystkie od razu. Miło mi u Was zagośćić;)

  • Elzbieta says:

    Witajcie! Super blog cudowne i łatwe przepisy.. Właśnie upiekłam mój pierwszy w życiu chlebek ! Udał się, a jaki pyszny! Wielkie dzięki. Pozdrawiam serdecznie.

  • Ania says:

    Super że jesteście :-)

  • Dorota says:

    Genialne przepisy! Proste i zachęcające do pitraszenia nawet przez nowicjuszy kuchennych :) Właśnie zrobiłam swoje pierwsze ruskie pierogi i wyszły wspaniale! Będę często Was odwiedzać! Dziękuję za tak wspaniały blog! Pozdrawiam! :)

  • Danuta Szenfeld says:

    Super przepisy-gratuluję.
    Pozdrawiam Państwa serdecznie.
    Danuta Szenfeld

  • Dora says:

    Witam, cieszę się, że trafiłam na Wasz blog, interesuję się kuchnią prywatnie i z racji zawodu, Wasze przepisy są super ciekawe, chętnie skorzystam,
    pozdrawiam serdecznie :)

  • ben po says:

    Dzięki za wspaniałe przepisy.

  • krystyna says:

    Cieszę się, że mogę wykorzystać Waszą wiedzę. Jutro przystępuję do zrobienia jabłkowego octu. Przepis podałam też siostrze mieszkającej w Niemczech. Będę zaglądać tu częściej:)

  • Nina says:

    Hejka! Właśnie zabieram się do lecza wg Waszego przepisu. „Leczo” z cukinią, ziemniakami i innymi wynalazkami toż to nie leczo, lecz wyrób leczopodobny. Jutro mamy kolację rodzinną z okazji 30 Rocznicy ślubu i , mam nadzieję, ze błysnę. Wiele dobrego życzę……
    Smalec w prawdziwym leczo jest nie do zastąpienia. Kiedyś w książeczce o kuchni węgierskiej wyczytałam, że koniecznym dodatkiem jest słonina wędzona.

    • Tomek Lach says:

      Hej Nina! :) …co do smalcu jako obowiązkowego składnika, to ja się staram podchodzić zdroworozsądkowo do gotowania i jeżeli cokolwiek mi w oryginalnym przepisie nie odpowiada, to bez skrupułów zmieniam i eksperymentuję. ;-)

  • Jacek says:

    Cześć
    Zrobiłem nalewkę z malin. Czeka, czeka, czeka……. do kwietnia
    Dziękuję za przepis

  • ASIA says:

    Super przepisy. Pizza wyborna ;) polecam Was wszystkim znajomym ;) pozdrawiam serdecznie.

  • Iga says:

    Jeju jak ja się cieszę, że tu trafiłam! A teraz idę gotować z Waszych przepisów ;)

  • Jarek says:

    Witam, jutro będę pierwszy raz korzystał z przepisu Tomka. Mam zamiar przyrządzić dorsza z koperkiem i podać z fasolką szparagową. Pomimo , że jestem kompletnym amatorem i rzadko coś przyrządzam mam nadzieję że obiad przyrządzony według tego przepisu będzie żonie smakował. Dziękuje za porady tu zawarte. Pozdrawiam

  • Gosia says:

    Bardzo lubię tu zaglądać. Dziękuje ze stworzyliście tak fajne miejsce w sieci. Ps. Leczo Tomka robi dziś już cała moja rodzina:)
    Pozdrawiam

  • Sylwia says:

    Miło mi Was poznać

  • Sylwia says:

    Miło mi poznać pasjonatów dobrego jedzenia
    Pozdrawiam Serdecznie

  • Magdalena says:

    Uwielbiam wasz blog. Zaczęłam od pizzy, teraz kiedy szukam jakiegoś przepisu to najpierw sprawdzam tutaj :)

  • Ania says:

    Dziękuję za te wspaniałe przepisy!Pozdrawiam Was cieplutko

  • Anna says:

    Dziękuję Wam kochani za te wspaniałe nalewkiWasz blog jest inspiracją!Dziękuję i cieplutko pozdrawiam

  • Anna Karas says:

    Witajcie kochani!Odkryłam Wasz blog latem,szukając recepty na nalewkę truskawkową.Wypróbowałam tą Tomka,od tamtej pory zrobiłam już siedem innychJestem zachwycona-Dziękuję Tomku!Pozdrawiam Was cieplutko

  • Anna says:

    Witaj Tomku!Odkryłam Twój Blog latem,szukając przepisu na nalewkę z truskawek.
    Skorzystałam już z siedmiu Twoich przepisów na nalewki,i wiesz Co?Jestem zachwycona!Wszystko jest tak logicznie i prosto opisane.Twoje historie jak modyfikowałeś nalewki są urocze!Dziękuję Tomku,pozostanę wierna Zajadam.pl-Pozdrawiam serdecznie

  • MARIA says:

    Potrzebny był mi przepis na leczo i trafiłam właśnie na Twój….hmm doskonały !!!

  • Beata Bisanz says:

    Ja także jestem smakoszem i staram się dobrze odżywiać. Preferuję szybką obróbkę surowców i przede wszystkim warzywa, owoce, jajka i ryby. W zasadzie to prawie wegetarianizm. Odkryłam bloga poszukując sposobu na zabezpieczenie grzybów, które dostałam od zaprzyjaźnionej pary. Jestem juz starą babą ale młodą duchem i nie wstydzę się powiedzieć, że jedzenie jest dla mnie ważne. Wam drodzy zjadacza życzę dalszej inwencji kulinarnych.

  • Hanna says:

    Hej.zainteresował mnie Twoj przepis na nalewke z zurawiny. Pozdrawiam.

  • Big siostra says:

    Cześć ekipo!
    Korzystając z wakacji gotuje rodzeństwu codziennie coś nowego. Dzisiaj na tapecie Wszelkie placki ziemniaczane z cukinią :)
    Trzymajcie kciuki, żeby moi testerzy dali pozytywne noty!
    Dziękuję za przepis i dużo nowych pomysłów dla całego zespołu zajadam.pl/2018/2018 :)

  • Dorota says:

    Ależ świetnego bloga stworzyliście, aż wstyd,że dopiero co go odkryłam !;)
    Jesteście mega sympatyczni , a to czym inspirujecie jest w tak przemiłej formie ! Prostolinijność, ale przy tym przemyślana kreatywność , bez nadęcia, bez przekombinowania. Zdrowo! Z PASJĄ, która ” bije po gałach” i zaraża. Super! Bądźcie z siebie dumni i trzymajcie tak dalej !! ;) Pozdrawiam ciepło !

  • Anna says:

    O jej,jaka fajna rodzinka,gotujcie i podsyłajcie przepisy,może coś co smakuje jak babcine ale jest lekkie ??tego mi potrzebapozdrawiam

  • Julita says:

    Witam, ostatnio pierwszy raz w życiu zrobiłam pierogi ruskie… i dziękuje że jesteście bo będę często korzystała z Waszych przepisów. Pierogi wyszły super, nawet zebrałam pochwałę od babci a wiecie że babcie to najlepsze kucharki :)

  • Gosia says:

    Hej! Ja będę robić placek po węgiersku z Waszego przepisu, myślę, że wszystko się uda bo opis jest czytelny i wydaje się łatwy do zrobienia. Pozdrawiam!

  • Lunka says:

    Tomku, czerpię inspirację z Twojego bloga. Nie przestawaj :)

  • magda says:

    Hey natrafilam przypadkiem na te strone, i wow! bardzo mi sie podoba. swietne przepisy, dzis bede sie starala zrobic brownie :)
    Dziekuje, swietna praca! Wyprobuje na pewno wiecej przepisow.
    Pozdrawiam!

  • Kinga says:

    Cześć wam! Jak większość, trafiłam tu przypadkowo, ale ten blog stał się moim ulubionym blogiem kulinarnym. Kiedy wpisuję w Google jakiś przepis, to najpierw rozglądam się, czy nie ma go u krewetki ;) Jak na razie wszystkie potrawy wychodziły idealnie, oby tak dalej!

  • Grzegorz says:

    Witajcie, właśnie wpadłem aby sprawdzić czy o czymś nie zapomniałem przy gotowaniu leczo. Jest prawie OK, ponieważ nigdy nie robiłem z boczkiem a tylko z kiełbasą. Następnym razem dodam boczek. Dzięki i pozdrawiam

  • Robert Nagrodzki says:

    Pozdrawiam, trafiłem na stronę szukając przepisu na paprykę marynowaną, a znalazłem sporo ciekawych tematów. Stopniowo poznam całość, póki co jest OK, pozdrawiam Robert.

  • Monika says:

    witam Wasza rodzinkę, trafiłam tu przypadkiem, szukając przepisu na sos gulaszowy do placków ziemniaczanych i od teraz będę Waszym częstym gościem :) pozdrawiam :)

  • Iwuska says:

    Dobry wieczór trafiłam tu po przepis na ocet jabłkowy ale rozejrzałam się trochę
    i na pewno wykorzystam również inne przepisy np. na zdrowe koktajle .
    Pozdrawiam .

  • Aga says:

    Witam. Dziś wypróbowałam Wasz przepis na tartę malinowa. Lubię nie skomplikowana przepisy mam nadzieję że znajdę tu kilka takich. Pozdrawiamy

  • Basia Kowol says:

    Witam!Przypadkowo trafiłam ma Wasz blog i jestem zachwycona.Wiele tu prostych,wspaniałych przepisów,które można wykorzystać w swojej kuchni.Sama nie jestem szczególną fanką gotowania,ale mój mąż to uwielbia.Właśnie dziś-co nietypowe-razem przygotowaliśmy sos pieczarkowy.Mój mąż użył słowa prima i idealny.Na pewno będę tu teraz stałym gościem.Pozdrawiam serdecznie wszystkich twórców bloga i do zobaczenia.

  • Katarzyna says:

    Witam. Właśnie dzisiaj całkiem przypadkiem trafiłam na Wasz blog. Podoba mi się i pewnie będę tu częstym gościem. Pozdrawiam serdecznie. Katarzyna.

  • Teresa says:

    Blog ciekawy. Gratuluję pomysłu. Będę zaglądać

  • Ewa Szoc-Wilewska says:

    Bardzo fajne przepisy, sporo tego co mnie interesuje w jednym miejscu. Jestem na etapie nalewek. Reszta potem. Pozdrawiam.

  • Kaya says:

    Cześć,
    Trafiłam tutaj szukając pomysłu i jakiegoś przepisu na czerwone porzeczki. Znalazłam przepis na nalewke:) czekam z niecierpliwością żeby jej spróbować.:)

  • Phill says:

    Halo Tomasz, halo rodzinka :)
    Trafiłem tu z racji szukania przepisu na orzechówkę :) Jestem w pierwszym etapie, czyli zalałem spirytem i czekam :) Lubię robić nalewki. Z pewnością będę obserwował Wasz blog. Następnym wyzwaniem będzie nalewka gruszkowa, ale to już pomysł mojej żony :) Pozdrawiamy Was, pozdrawiamy także blogerów :)

  • Dominika says:

    Witam sie z Wszystkimi :)
    Trafiłam dziś przypadkiem by znaleźć nieskomplikowany przepis na ciasto do pizzy i jestem zafascynowana wszystkim co tu znajduje. Od dzis wiem że bedzie to moja codzienna lektura, a pomyslow na dania mam juz ohohoh Pozdrawiam :)

  • Paulina says:

    Hej Tomek,
    natrafiłam na twój blog w poszukiwaniu przepisu na ciasto do pizzy i twój przepis wydał mi się najlepszy i poztanowiłam że go zrobię. Za chwilę zabieram się do robienia.

  • Grażyna says:

    Witaj Tomku,
    znalazłam Cię przez przypadek, szukając przepisu na wiśnie i maliny.
    Kiedyś robiłam nalewki, ale potem miałam przerwę.
    Jak przeczytałam Twoje przepisy na te nalewki, postanowiłam spróbować raz jeszcze.
    Zobaczymy, jak wyjdą, o efektach napiszę :-)
    Pozdrawiam
    Grażyna

  • ben po says:

    Witam. do nieba bierze tylko Bóg przez ofiarę Pana Jezusa Chrystusa. A ja znam waszą stronę z Tlen.pl i teraz chciałem ją mieć pod tym adresem, bo warto znać wasze świetne przepisy.

  • dorotka says:

    Pierogi mistrzostwo

  • Jadwiga says:

    Super blog! OSTATNIO jestem wielbicielą zielonych koktajli.Już brakowało mi koncepcji, tutaj znalazłam.Potrzebuję zrzucić parę kg.Akceptuję tylko warzywne, ziołowe zestawy.Mam teraz skąd czerpać inspirację.Dzięki.Pozdrawiam.

  • Marta says:

    Hello:)
    Przepis na doradę pieczoną z warzywami jest doskonały. Na jrem.z geoszku rowniez :) Dziękuję. Będę często wpadać;) Wszystkiego najsmaczniejszego!
    Pozdrawiam!

  • Justyna says:

    Dzień dobry. Szukając przepisu na krem z kalafiora (ktory biedny leży w lodowce i czeka aż cos z nim zrobię)trafiłam na zajadam.pl/2018/2018 Pana przepis dziś właśnie wypróbuję :)

  • Bartek says:

    Cześć, podobnie jak Wy, przejrzałam dziesiątki przepisów w poszukiwaniu rosołu idealnego i wszystko wskazuje na to, że znalazłem go u was :) Tworzycie tutaj bardzo miłą atmosferę co sprawia, że ten blog jest perełką na tle innych poświęconych tej tematyce. Dzięki! :)

  • Agnieszka says:

    Cześć, na Waszego bloga trafiłam zupełnie przypadkiem szukając przepisu na nalewkę malinową ( dla usprawiedliwienia – dla celów własnych smakowych :) ),
    i jestem wręcz oczarowana tym blogiem, całe mnóstwo przepisów i to jakich fajnych, prostych – aż się chce zaszaleć w kuchni. Gdzieście się wcześniej ukrywali:), z pewnością będę stałym bywalcem, a Waszego bloga polecę znajomym. Normalnie nie wiem od jakiego przepisu zacząć, życzę dużo sukcesów i serdecznie pozdrawiam.

  • Danuta says:

    Dzień dobry. Przyznaję, że w 2016.r. przetestowałam nalewkę z czerwonej porzeczki w/g przepisu Pana Tomka. Nalewka wyszła rewelacyjna i wszystkim bardzo smakuje, a w szczególności mnie – przecież o to chodziło, skoro sama ją robiłam to przede wszystkim mnie ma smakować. W tym roku już zrobiłam podwójną porcję. Zima długa i można się nią degustować przy dobrym filmie i przy odwiedzinach miłych gości. Trzymam rękę na pulsie, żeby nie nadużywać jej za często i nie przesadzać. Dziękuję za dobry przepis i na pewno będę go polecać znajomym i rodzinie. Pozdrawiam – stała czytelniczka bloga.

  • Bozena says:

    Cześć :)
    Właśnie trafilam na Waszego bloga,super przepisy i z pewnością tutaj będę częstym gościem.
    Jestem „głodna” kolejnych fantastycznych przepisów i życzę powodzenia w dalszym rozwijaniu bloga. Pozdrawiam :)

  • Kamila says:

    Cześć,

    znalazłam przepis Tomka na chleb na zakwasie. Będę go robić wkrótce. Dam znać jak mi poszło.

  • Robert says:

    Cześć, potrzebowałem szybki przepis na kapustę zasmażaną no i strzał w dziesiątkę Świetny przepis dzięki. Teraz z zainteresowaniem przeglądam bloga i widzę dużo fajnych przepisów. Bardzo fajny blog. Powodzenia i sukcesów.

  • Ilona says:

    Hej,dzisiaj trafiłam pierwszy raz na waszego bloga,na razie obserwuje i czytam z przyjemnością wszystkie przepisy , a już jutro wypróbuję przepis na pizze :)
    Pozdrawiam :)

  • MotherInLove says:

    Po raz pierwszy „trafiłam” na Wasz blog i jestem zachwycona!
    Wczoraj zrobiłam pasztet Waszego przepisu i wyszedł PRZEPYSZNY!
    Dzięki takim przepisom jak ten mój mąż MIĘSOŻERCA je warzywa i strączki!
    Przyznam szczerze, że jeszcze jakiś czas temu byłam nieświadoma, że dania wegetariańskie mogą być tak pyszne! Teraz już wiem, że to kwestia przypraw! :-)

    • Tomek Lach says:

      Cześć i dziękuję za miłe słowa! :) …co do warzyw jako głównego elementu diety to dokładnie trafiłaś w sedno, jedna z głównych tajemnic to odpowiednie przyprawianie dań – wtedy żaden mięsożerca się nie oprze ich urokowi ;)))

  • Mariano says:

    Dzięki Wam pizze jako średnio udolny kulinarnie facet opanowałem do perfekcji. Prosty, szybki przepis i naprawdę smaczny efekt końcowy, szczególnie, że zrobiiny własnoręcznie. Na przyjęcie urodzinowe córki zrobiłem dwie i dzieciaki były przezadowolone, choc regularnie zajadają się w lokalnej pizzerii. Gorąco polecam przepisy i bardzo dziękuję.

  • Tomek says:

    Witam,
    to świetny blog. Znalazłem na nim dużo ciekawych przepisów i nowych pomysłów.
    Cieszę się, że pasjonaci gotowania mogą dzielić się tu swoim doświadczeniem i wiedzą.
    Życzę Tomkowi dynamicznego rozwoju bloga i rosnącego grona kucharzy-amatorów :)
    Pozdrawiam serdecznie

  • Mała Woda says:

    Przepis na zupę szparagową idealnie w gusta naszej rodziny :) To świetny start i chętnie wypróbuję inne przepisy.

  • Alicja says:

    pasta do łososia wydaje się świetna i zamierzam ją wypróbować :-)
    Pozdrawiam

  • Ewa says:

    Pierogi to tylko z waszych przepisow

  • Gosia says:

    Czeeść :D fajny blog, testuję właśnie moje pierwsze wypieki na zakwasie i nie tylko samym zakwasie , także Wasz blog jest mi w tym pomocny, dziękuję !

1 2
Dołącz do zabawy!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wykorzystuję pliki cookies w celu prawidłowego działania strony, korzystania z narzędzi marketingowych i analitycznych, zapewniania funkcji społecznościowych oraz systemu komentarzy. Czy akceptujesz wykorzystywanie plików cookies? Szczegóły w polityce prywatności.

Akceptuję
×

Tytuł popupa

tytuł contentu wersja A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean rhoncus neque ut laoreet congue. Sed pharetra dolor eu lorem ullamcorper rutrum. Vestibulum ipsum tellus, dignissim sit amet elit sed, accumsan cursus ligula. Vestibulum ullamcorper tempor risus non cursus. Curabitur in eros ex. Proin et convallis ex. Duis commodo varius erat in venenatis. Suspendisse consequat tortor lacus, at ornare libero luctus in. Maecenas et elit luctus, tempor sem sit amet, egestas dolor.

tytuł contentu wersja B

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean rhoncus neque ut laoreet congue. Sed pharetra dolor eu lorem ullamcorper rutrum. Vestibulum ipsum tellus, dignissim sit amet elit sed, accumsan cursus ligula. Vestibulum ullamcorper tempor risus non cursus. Curabitur in eros ex. Proin et convallis ex. Duis commodo varius erat in venenatis. Suspendisse consequat tortor lacus, at ornare libero luctus in. Maecenas et elit luctus, tempor sem sit amet, egestas dolor.

css.php