zajadam.pl

O blogu

Blog Zajadam.pl to przesmaczne miejsce tworzone przez normalnych, a w zasadzie to nienormalnych ludzi. Lubimy dobre jedzenie, lubimy przyjemnie spędzać czas, lubimy dzielić się pasją do kuchni, ale najbardziej lubimy Ciebie droga czytelniczko i czytelniku! :)

Dlatego z ogromną pasją staramy się pokazywać jak smakować życie, gotować i jeść dobrze. Ale co znaczy dobrze? Dla nas oznacza to korzystanie z dobrej jakości produktów bez drenowania portfela, odrzucenie wysoko przetworzonej żywności na rzecz prostych, sezonowych i zdrowych przepisów. Nie jesteśmy jeszcze emerytami, więc nie mamy możliwości spędzania całych dni na gotowaniu – dlatego na blogu prezentujemy głównie przepisy, dzięki którym więcej czasu niż przy garach spędzisz zajadając się najróżniejszymi smakołykami.

Przywitaj się! :-) Mamy już 316 komentarzy!

Tomek

Nazywam się Tomek Lach i jestem kucharzem amatorem. Jedzenie, gotowanie, przepisy i wszystko o czym tutaj piszę to efekt mojej pasji jaką dawno temu stała się kuchnia, a założenie w 2008 roku bloga nadało nowy kierunek tej niezwykłej przygodzie. Na co dzień relaksuję się w kuchni, w towarzystwie żony Alicji i naszej malutkiej córeczki. Ze szklanką dobrego piwa lub lampką wina na stole, i z nowym przepisem do wypróbowania. Rodzina, dom, kuchnia i smakowanie życia… chcę aby właśnie te przyjemności wypełniały coraz więcej mojego czasu. Poza kuchnią jestem pasjonatem internetu, nowych technologii i fotografii. Ja w sieci:

Ala

Jestem żoną Tomka i pierwszą testerką więszkości dań prezentowanych na smakowitych zdjęciach z jego blogowych przepisów. Sama raczej nieszczególnie garnę się do gotowania, za to dobre jedzenie sprawia mi przeogromną frajdę! Moje artykuły publikowane na blogu zwykle dotyczą recenzji ciekawych miejsc i restauracji, a także opinii na temat różnego rodzaju produktów. Z zawodu jestem prawnikiem, interesuję się m.in. danymi osobowymi, dlatego w zespole Pana Czerwonej Krewetki dbam o wszelkiego rodzaju formalności i utrzymanie porządku w „papierach”. Interesuję się zdrowym i ekologicznym stylem życia, ćwiczę jogę, i kocham zwierzęta :-)

Ola

Uwielbiam dobre jedzenie, nie ma nic przyjemniejszego niż wspólne smakowanie pysznych potraw. Prostota, dobre jakościowo i sezonowe produkty to podstawowe zasady, którymi kieruję się w kuchni. Smak, aromat, ale także strona wizualna przyrządzanych potraw jest dla mnie niezwykle ważna. To jednak moje oczy najpierw recenzują to co na talerzu. A jak przy stole tak i w życiu jestem estetką, w wolnym czasie oddaję się szaleństwu przerabiania, odnawiania i nadawania drugiego życia starym przedmiotom, głównie meblom.

Dziękujemy, że z nami jesteś!

…będziemy wniebowzięci, jeżeli przywitasz się z nami w komenatrzu :-) Bon apetit!

Ilość komentarzy: 316 - dołącz do dyskusji!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Witam, cieszę się, że trafiłam na Wasz blog, interesuję się kuchnią prywatnie i z racji zawodu, Wasze przepisy są super ciekawe, chętnie skorzystam,
    pozdrawiam serdecznie :)

  2. Cieszę się, że mogę wykorzystać Waszą wiedzę. Jutro przystępuję do zrobienia jabłkowego octu. Przepis podałam też siostrze mieszkającej w Niemczech. Będę zaglądać tu częściej:)

  3. Hejka! Właśnie zabieram się do lecza wg Waszego przepisu. „Leczo” z cukinią, ziemniakami i innymi wynalazkami toż to nie leczo, lecz wyrób leczopodobny. Jutro mamy kolację rodzinną z okazji 30 Rocznicy ślubu i , mam nadzieję, ze błysnę. Wiele dobrego życzę……
    Smalec w prawdziwym leczo jest nie do zastąpienia. Kiedyś w książeczce o kuchni węgierskiej wyczytałam, że koniecznym dodatkiem jest słonina wędzona.

    1. Hej Nina! :) …co do smalcu jako obowiązkowego składnika, to ja się staram podchodzić zdroworozsądkowo do gotowania i jeżeli cokolwiek mi w oryginalnym przepisie nie odpowiada, to bez skrupułów zmieniam i eksperymentuję. ;-)

  4. Witam, jutro będę pierwszy raz korzystał z przepisu Tomka. Mam zamiar przyrządzić dorsza z koperkiem i podać z fasolką szparagową. Pomimo , że jestem kompletnym amatorem i rzadko coś przyrządzam mam nadzieję że obiad przyrządzony według tego przepisu będzie żonie smakował. Dziękuje za porady tu zawarte. Pozdrawiam

  5. Bardzo lubię tu zaglądać. Dziękuje ze stworzyliście tak fajne miejsce w sieci. Ps. Leczo Tomka robi dziś już cała moja rodzina:)
    Pozdrawiam

  6. Witajcie kochani!Odkryłam Wasz blog latem,szukając recepty na nalewkę truskawkową.Wypróbowałam tą Tomka,od tamtej pory zrobiłam już siedem innychJestem zachwycona-Dziękuję Tomku!Pozdrawiam Was cieplutko

  7. Witaj Tomku!Odkryłam Twój Blog latem,szukając przepisu na nalewkę z truskawek.
    Skorzystałam już z siedmiu Twoich przepisów na nalewki,i wiesz Co?Jestem zachwycona!Wszystko jest tak logicznie i prosto opisane.Twoje historie jak modyfikowałeś nalewki są urocze!Dziękuję Tomku,pozostanę wierna Zajadam.pl-Pozdrawiam serdecznie

  8. Ja także jestem smakoszem i staram się dobrze odżywiać. Preferuję szybką obróbkę surowców i przede wszystkim warzywa, owoce, jajka i ryby. W zasadzie to prawie wegetarianizm. Odkryłam bloga poszukując sposobu na zabezpieczenie grzybów, które dostałam od zaprzyjaźnionej pary. Jestem juz starą babą ale młodą duchem i nie wstydzę się powiedzieć, że jedzenie jest dla mnie ważne. Wam drodzy zjadacza życzę dalszej inwencji kulinarnych.

  9. Cześć ekipo!
    Korzystając z wakacji gotuje rodzeństwu codziennie coś nowego. Dzisiaj na tapecie Wszelkie placki ziemniaczane z cukinią :)
    Trzymajcie kciuki, żeby moi testerzy dali pozytywne noty!
    Dziękuję za przepis i dużo nowych pomysłów dla całego zespołu zajadam.pl/2018/2018 :)

  10. Ależ świetnego bloga stworzyliście, aż wstyd,że dopiero co go odkryłam !;)
    Jesteście mega sympatyczni , a to czym inspirujecie jest w tak przemiłej formie ! Prostolinijność, ale przy tym przemyślana kreatywność , bez nadęcia, bez przekombinowania. Zdrowo! Z PASJĄ, która ” bije po gałach” i zaraża. Super! Bądźcie z siebie dumni i trzymajcie tak dalej !! ;) Pozdrawiam ciepło !

  11. O jej,jaka fajna rodzinka,gotujcie i podsyłajcie przepisy,może coś co smakuje jak babcine ale jest lekkie ??tego mi potrzebapozdrawiam

  12. Witam, ostatnio pierwszy raz w życiu zrobiłam pierogi ruskie… i dziękuje że jesteście bo będę często korzystała z Waszych przepisów. Pierogi wyszły super, nawet zebrałam pochwałę od babci a wiecie że babcie to najlepsze kucharki :)

  13. Hej! Ja będę robić placek po węgiersku z Waszego przepisu, myślę, że wszystko się uda bo opis jest czytelny i wydaje się łatwy do zrobienia. Pozdrawiam!

  14. Hey natrafilam przypadkiem na te strone, i wow! bardzo mi sie podoba. swietne przepisy, dzis bede sie starala zrobic brownie :)
    Dziekuje, swietna praca! Wyprobuje na pewno wiecej przepisow.
    Pozdrawiam!

  15. Cześć wam! Jak większość, trafiłam tu przypadkowo, ale ten blog stał się moim ulubionym blogiem kulinarnym. Kiedy wpisuję w Google jakiś przepis, to najpierw rozglądam się, czy nie ma go u krewetki ;) Jak na razie wszystkie potrawy wychodziły idealnie, oby tak dalej!

  16. Witajcie, właśnie wpadłem aby sprawdzić czy o czymś nie zapomniałem przy gotowaniu leczo. Jest prawie OK, ponieważ nigdy nie robiłem z boczkiem a tylko z kiełbasą. Następnym razem dodam boczek. Dzięki i pozdrawiam

  17. Pozdrawiam, trafiłem na stronę szukając przepisu na paprykę marynowaną, a znalazłem sporo ciekawych tematów. Stopniowo poznam całość, póki co jest OK, pozdrawiam Robert.

  18. witam Wasza rodzinkę, trafiłam tu przypadkiem, szukając przepisu na sos gulaszowy do placków ziemniaczanych i od teraz będę Waszym częstym gościem :) pozdrawiam :)

  19. Dobry wieczór trafiłam tu po przepis na ocet jabłkowy ale rozejrzałam się trochę
    i na pewno wykorzystam również inne przepisy np. na zdrowe koktajle .
    Pozdrawiam .

  20. Witam. Dziś wypróbowałam Wasz przepis na tartę malinowa. Lubię nie skomplikowana przepisy mam nadzieję że znajdę tu kilka takich. Pozdrawiamy

  21. Witam!Przypadkowo trafiłam ma Wasz blog i jestem zachwycona.Wiele tu prostych,wspaniałych przepisów,które można wykorzystać w swojej kuchni.Sama nie jestem szczególną fanką gotowania,ale mój mąż to uwielbia.Właśnie dziś-co nietypowe-razem przygotowaliśmy sos pieczarkowy.Mój mąż użył słowa prima i idealny.Na pewno będę tu teraz stałym gościem.Pozdrawiam serdecznie wszystkich twórców bloga i do zobaczenia.

  22. Witam. Właśnie dzisiaj całkiem przypadkiem trafiłam na Wasz blog. Podoba mi się i pewnie będę tu częstym gościem. Pozdrawiam serdecznie. Katarzyna.

  23. Bardzo fajne przepisy, sporo tego co mnie interesuje w jednym miejscu. Jestem na etapie nalewek. Reszta potem. Pozdrawiam.

  24. Cześć,
    Trafiłam tutaj szukając pomysłu i jakiegoś przepisu na czerwone porzeczki. Znalazłam przepis na nalewke:) czekam z niecierpliwością żeby jej spróbować.:)

  25. Halo Tomasz, halo rodzinka :)
    Trafiłem tu z racji szukania przepisu na orzechówkę :) Jestem w pierwszym etapie, czyli zalałem spirytem i czekam :) Lubię robić nalewki. Z pewnością będę obserwował Wasz blog. Następnym wyzwaniem będzie nalewka gruszkowa, ale to już pomysł mojej żony :) Pozdrawiamy Was, pozdrawiamy także blogerów :)

  26. Witam sie z Wszystkimi :)
    Trafiłam dziś przypadkiem by znaleźć nieskomplikowany przepis na ciasto do pizzy i jestem zafascynowana wszystkim co tu znajduje. Od dzis wiem że bedzie to moja codzienna lektura, a pomyslow na dania mam juz ohohoh Pozdrawiam :)

  27. Hej Tomek,
    natrafiłam na twój blog w poszukiwaniu przepisu na ciasto do pizzy i twój przepis wydał mi się najlepszy i poztanowiłam że go zrobię. Za chwilę zabieram się do robienia.

  28. Witaj Tomku,
    znalazłam Cię przez przypadek, szukając przepisu na wiśnie i maliny.
    Kiedyś robiłam nalewki, ale potem miałam przerwę.
    Jak przeczytałam Twoje przepisy na te nalewki, postanowiłam spróbować raz jeszcze.
    Zobaczymy, jak wyjdą, o efektach napiszę :-)
    Pozdrawiam
    Grażyna

  29. Witam. do nieba bierze tylko Bóg przez ofiarę Pana Jezusa Chrystusa. A ja znam waszą stronę z Tlen.pl i teraz chciałem ją mieć pod tym adresem, bo warto znać wasze świetne przepisy.

  30. Super blog! OSTATNIO jestem wielbicielą zielonych koktajli.Już brakowało mi koncepcji, tutaj znalazłam.Potrzebuję zrzucić parę kg.Akceptuję tylko warzywne, ziołowe zestawy.Mam teraz skąd czerpać inspirację.Dzięki.Pozdrawiam.

  31. Hello:)
    Przepis na doradę pieczoną z warzywami jest doskonały. Na jrem.z geoszku rowniez :) Dziękuję. Będę często wpadać;) Wszystkiego najsmaczniejszego!
    Pozdrawiam!

  32. Dzień dobry. Szukając przepisu na krem z kalafiora (ktory biedny leży w lodowce i czeka aż cos z nim zrobię)trafiłam na zajadam.pl/2018/2018 Pana przepis dziś właśnie wypróbuję :)

  33. Cześć, podobnie jak Wy, przejrzałam dziesiątki przepisów w poszukiwaniu rosołu idealnego i wszystko wskazuje na to, że znalazłem go u was :) Tworzycie tutaj bardzo miłą atmosferę co sprawia, że ten blog jest perełką na tle innych poświęconych tej tematyce. Dzięki! :)

  34. Cześć, na Waszego bloga trafiłam zupełnie przypadkiem szukając przepisu na nalewkę malinową ( dla usprawiedliwienia – dla celów własnych smakowych :) ),
    i jestem wręcz oczarowana tym blogiem, całe mnóstwo przepisów i to jakich fajnych, prostych – aż się chce zaszaleć w kuchni. Gdzieście się wcześniej ukrywali:), z pewnością będę stałym bywalcem, a Waszego bloga polecę znajomym. Normalnie nie wiem od jakiego przepisu zacząć, życzę dużo sukcesów i serdecznie pozdrawiam.

  35. Dzień dobry. Przyznaję, że w 2016.r. przetestowałam nalewkę z czerwonej porzeczki w/g przepisu Pana Tomka. Nalewka wyszła rewelacyjna i wszystkim bardzo smakuje, a w szczególności mnie – przecież o to chodziło, skoro sama ją robiłam to przede wszystkim mnie ma smakować. W tym roku już zrobiłam podwójną porcję. Zima długa i można się nią degustować przy dobrym filmie i przy odwiedzinach miłych gości. Trzymam rękę na pulsie, żeby nie nadużywać jej za często i nie przesadzać. Dziękuję za dobry przepis i na pewno będę go polecać znajomym i rodzinie. Pozdrawiam – stała czytelniczka bloga.

  36. Cześć :)
    Właśnie trafilam na Waszego bloga,super przepisy i z pewnością tutaj będę częstym gościem.
    Jestem „głodna” kolejnych fantastycznych przepisów i życzę powodzenia w dalszym rozwijaniu bloga. Pozdrawiam :)

  37. Cześć, potrzebowałem szybki przepis na kapustę zasmażaną no i strzał w dziesiątkę Świetny przepis dzięki. Teraz z zainteresowaniem przeglądam bloga i widzę dużo fajnych przepisów. Bardzo fajny blog. Powodzenia i sukcesów.

  38. Hej,dzisiaj trafiłam pierwszy raz na waszego bloga,na razie obserwuje i czytam z przyjemnością wszystkie przepisy , a już jutro wypróbuję przepis na pizze :)
    Pozdrawiam :)

  39. Po raz pierwszy „trafiłam” na Wasz blog i jestem zachwycona!
    Wczoraj zrobiłam pasztet Waszego przepisu i wyszedł PRZEPYSZNY!
    Dzięki takim przepisom jak ten mój mąż MIĘSOŻERCA je warzywa i strączki!
    Przyznam szczerze, że jeszcze jakiś czas temu byłam nieświadoma, że dania wegetariańskie mogą być tak pyszne! Teraz już wiem, że to kwestia przypraw! :-)

    1. Cześć i dziękuję za miłe słowa! :) …co do warzyw jako głównego elementu diety to dokładnie trafiłaś w sedno, jedna z głównych tajemnic to odpowiednie przyprawianie dań – wtedy żaden mięsożerca się nie oprze ich urokowi ;)))

  40. Dzięki Wam pizze jako średnio udolny kulinarnie facet opanowałem do perfekcji. Prosty, szybki przepis i naprawdę smaczny efekt końcowy, szczególnie, że zrobiiny własnoręcznie. Na przyjęcie urodzinowe córki zrobiłem dwie i dzieciaki były przezadowolone, choc regularnie zajadają się w lokalnej pizzerii. Gorąco polecam przepisy i bardzo dziękuję.

  41. Witam,
    to świetny blog. Znalazłem na nim dużo ciekawych przepisów i nowych pomysłów.
    Cieszę się, że pasjonaci gotowania mogą dzielić się tu swoim doświadczeniem i wiedzą.
    Życzę Tomkowi dynamicznego rozwoju bloga i rosnącego grona kucharzy-amatorów :)
    Pozdrawiam serdecznie

  42. Przepis na zupę szparagową idealnie w gusta naszej rodziny :) To świetny start i chętnie wypróbuję inne przepisy.

  43. Czeeść :D fajny blog, testuję właśnie moje pierwsze wypieki na zakwasie i nie tylko samym zakwasie , także Wasz blog jest mi w tym pomocny, dziękuję !

Czego szukasz?

css.php