zajadam.pl

O blogu

Blog Zajadam.pl to przesmaczne miejsce tworzone przez normalnych, a w zasadzie to nienormalnych ludzi. Lubimy dobre jedzenie, lubimy przyjemnie spędzać czas, lubimy dzielić się pasją do kuchni, ale najbardziej lubimy Ciebie droga czytelniczko i czytelniku! :)

Dlatego z ogromną pasją staramy się pokazywać jak smakować życie, gotować i jeść dobrze. Ale co znaczy dobrze? Dla nas oznacza to korzystanie z dobrej jakości produktów bez drenowania portfela, odrzucenie wysoko przetworzonej żywności na rzecz prostych, sezonowych i zdrowych przepisów. Nie jesteśmy jeszcze emerytami, więc nie mamy możliwości spędzania całych dni na gotowaniu – dlatego na blogu prezentujemy głównie przepisy, dzięki którym więcej czasu niż przy garach spędzisz zajadając się najróżniejszymi smakołykami.

Przywitaj się! :-) Mamy już 316 komentarzy!

Tomek

Nazywam się Tomek Lach i jestem kucharzem amatorem. Jedzenie, gotowanie, przepisy i wszystko o czym tutaj piszę to efekt mojej pasji jaką dawno temu stała się kuchnia, a założenie w 2008 roku bloga nadało nowy kierunek tej niezwykłej przygodzie. Na co dzień relaksuję się w kuchni, w towarzystwie żony Alicji i naszej malutkiej córeczki. Ze szklanką dobrego piwa lub lampką wina na stole, i z nowym przepisem do wypróbowania. Rodzina, dom, kuchnia i smakowanie życia… chcę aby właśnie te przyjemności wypełniały coraz więcej mojego czasu. Poza kuchnią jestem pasjonatem internetu, nowych technologii i fotografii. Ja w sieci:

Ala

Jestem żoną Tomka i pierwszą testerką więszkości dań prezentowanych na smakowitych zdjęciach z jego blogowych przepisów. Sama raczej nieszczególnie garnę się do gotowania, za to dobre jedzenie sprawia mi przeogromną frajdę! Moje artykuły publikowane na blogu zwykle dotyczą recenzji ciekawych miejsc i restauracji, a także opinii na temat różnego rodzaju produktów. Z zawodu jestem prawnikiem, interesuję się m.in. danymi osobowymi, dlatego w zespole Pana Czerwonej Krewetki dbam o wszelkiego rodzaju formalności i utrzymanie porządku w „papierach”. Interesuję się zdrowym i ekologicznym stylem życia, ćwiczę jogę, i kocham zwierzęta :-)

Ola

Uwielbiam dobre jedzenie, nie ma nic przyjemniejszego niż wspólne smakowanie pysznych potraw. Prostota, dobre jakościowo i sezonowe produkty to podstawowe zasady, którymi kieruję się w kuchni. Smak, aromat, ale także strona wizualna przyrządzanych potraw jest dla mnie niezwykle ważna. To jednak moje oczy najpierw recenzują to co na talerzu. A jak przy stole tak i w życiu jestem estetką, w wolnym czasie oddaję się szaleństwu przerabiania, odnawiania i nadawania drugiego życia starym przedmiotom, głównie meblom.

Dziękujemy, że z nami jesteś!

…będziemy wniebowzięci, jeżeli przywitasz się z nami w komenatrzu :-) Bon apetit!

Ilość komentarzy: 316 - dołącz do dyskusji!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hej zagladam tu czasem. Lubie szukac nowych przepisow dzis szukalam ciasta na pierogi to z 1 jajkiem rewelacja. Fantastyczne mieciutkie i bardzo elastyczne. Bede tu czesciej zagladac. Beata z Wielkiej Brytanii.

  2. Sprawdzamy przepis na pizze :) dziękujemy za dobre rady :) lajkujemy wasz profil na facebooku :) Pozdrawiamy Michał i Paulinka

  3. Cześć, jestem Wiola. Przez przypadek zajrzałam na tego bloga. Od miesiąca jestem szczęśliwą posiadaczką termomixu i gotowanie stało się moją pasją, zrobiłam już kilkadziesiąt potraw i sprawia mi to ogromną frajdę Piekę swój chleb z mąki pszennej i żytniej razowej, bułki, chałkę, robię likiery o różnych smakach, zupy, ciasta i desery. Wczoraj robiłam tarte ze szpinakiem i fetą. Dziś na moim stole zagościła tarta jagodowo- bananowa z masą budyniową i galaretką, spróbuję też przepisu z bloga na tartę z serkiem mascarpone, idzie lato więc będzie dużo owoców sezonowych. Pozdrawiam całą ekipę pasjonatów dobrego jedzenia Dzień bez gotowania to dzień stracony

  4. Cześć, jestem Weronika.
    Trafiłam tu szukając hm…. właściwie sama nie wiem czego :-) Jedno wiem na pewno ,zostanę z Wami na dłużej :-)

  5. Cześć, jestem Bartosz i razem z żoną gotujemy dla siebie i syna, jak pracuję to żona robi obiad, zazwyczaj prosty bo kuchnia ją nie ciągnie, ja natomiast uwielbiam jedzenie, smaczne jedzenie to ogromna przyjemność, szukam więc przepisów po całym internecie, jest coraz smaczniej, z Tomaka przepisu robię kapustę zasmażaną, dodaję kilka hinduskich przypraw i jest fajnie. Dzisiaj robię kurczaka zagrodowego wg Oliwiera. Od 8 lat piekę chleb na zakwasie i wcale nie wychodzi kwaśny. Dziękuję za blog, jesteście interesującą rodziną.

    1. Hej Bartosz! Dzięki za komentarz – a przyprawy hinduskie do kapusty zasmażanej to super pomysł! Wypróbuję na pewno przy najbliższej okazji, ciekaw jestem tylko jakich konkretnie Ty używasz? :)

  6. Dzień dobry
    Jestem Iza. Gotowanie to moja pasja. Skorzystałam z przepisu na zupę szparagową.
    Bedę tu zaglądać. Bardzo fajny blog.
    Powodzenia i Pozdrawiam ‍‍‍

  7. Witam
    Twoje przepisy sprawiły ,że uwierzyłam w swoje zdolności kulinarne i co najważniejsze smakują całej rodzinie.
    Dziękuję
    Miłego dnia
    Pozdrawiam Patrycja

  8. Od paru dni sledze. Robie chlebek na zakwasie wychodowanym wg przepisu Tomka. Jak bedzie dobry, to wroce tu nie raz. Moj nick Asia-966. Sledze wpisy Ivana, bo sa baaaardzo przydatne i fajne.

  9. Witajcie,
    Jak większość ludzi trafiłam tu przypadkiem, ale na pewno będę wracać… Szukałam przepisu na pastę z awokado :) Staram się jeść zdrowo i urozmaicać dietę, ponieważ jestem w ciąży :) A tu widzę wiele zdrowych i smacznych przepisów :)
    Pozdrawiam serdecznie całą Waszą Ekipę :)
    Ps. Pastę troszkę zmodyfikowałam (zamiast sera i majonezu dodałam ząbek czosnku), ale wyszła przepyszna. Dziękuję :)

  10. Witam trafiłam przez przypadek-i bardzo mnie to cieszy.Świetna sprawa ciekawe przepisy ,będę tu częściej zaglądać

  11. Blog genialny i wiele przepisow sprawdzilam na domownikach.Wszystkie wyszly rewelacyjnie….jestem waszym stalym gosciem,podgladaczem przepisow …dlatego chcialam sie przywitac…kciuk wysoko w gore podnosze za blog

  12. Cześć, podoba mi się Wasza strona, trafiłam przypadkiem, ale już wiem, że będę z niej częściej korzystać. Jutro będę gotowała flaczki z boczniaków. Pozdrawiam

  13. Cau Tomku!
    Ja jestem Pietro, byvajem vo Svecii. Ale ja z Czeskoslovenksa. ale tesknie mne tech skakow nasich – nie bardzo slovesnkych, alu smakowie nasich.
    (google now, i am out of my vocabulary:)
    Żurek jest absolutnie idealne z Fermentacja drożdżowa, jak dobry chleb. czymś tęsknię tutaj przez 20 lat

    pietro

  14. :)kupiłam w promocji owoc granatu i chcąc dowiedzieć się co ma cudownego trafiłam na Waszą stronę.coś czuję,że zostanę tu na dłużej :):)

  15. Witam Szukałam przepisów na koktajle dla mojego syna -sportowca i …. trafiłam na wszą stronkę ….. Bardzo fajne i ciekawe pomysły ….,skorzystam a przy okazji mnóstwo innych ciekawych przepisów Dziękuje

  16. Cześć, mieszkam we Francji, uwielbiam ratatoullie, niestety zawsze coś było nie tak. Z Wami przygotowałam ratatouille mojego życia, szkoda, że teściowa nie trawi papryki, ale to jej strata;)….zrobię jej bez papryki:) Dziękuję bardzo za przepis:)

  17. Zawitałem tu po przepis na ciasto do pizzy ,ale znalazłem wiele innych ciekawych przypisów które na pewno wykorzystam :). Pozdrawiam.

  18. Cześć. Trafiłam na Wasz blog przypadkiem, szukając przepisu na pierogi ruskie (mamy w planach jutro je zrobić). Przepis wydaje się prosty i jest naprawdę fajnie opisane. Zaczęłam czytać inne przepisy i … chyba będę tutaj stałym bywalcem :)

  19. Witam :)
    Ja już wypróbowałam Wasze przepisy odnośnie ciasta do pizzy i kilka koktajlów są genialne bardzo łatwe w przyrządzaniu i naprawdę smaczne.
    Pozdrawiam Milena.

  20. Dzisiaqj gotuję rosół z kury wiejskiej. Przepis mam w głowie,mimo tego zajrzałam na Twego bloga. Rośół juz jest dobry.Dziękuję moj przepis nie odbiega od Twego.B.dziękuję

  21. Cześć,
    inspiruję się Twoimi pomysłami na pyszne koktajle :)
    Dziękuję za przepisy.
    Mam pytanie jakiego blendera używasz? bo nosze się zamiarem zakupu, gdyż mój obecny słabo radzi sobie np.z marchewką czy jarmużem.
    Będę wdzięczna za podpowiedź.
    Pozdrawiam
    Anna

    1. Cześć Anna! Niestety sam nie mam jednego modelu blendera godnego polecenia i jestem w trakcie rozglądania się za nowym, który jak najlepiej sprawdzi się do koktajli owocowo-warzywnych. Obecnie używam zwykłego ręcznego tzw. żyrafy, który jednak nie ma tyle mocy żeby rozdrobnić owoce i warzywa na idealny mus. Przez jakiś czas używałem robota kuchennego Bosch MaxxiMUM z przystawką tasty moments i było to relewelacyjne rozwiązanie, ale obecnie w swojej kuchni nie mam tak dużo miejsca żeby wygodnie korzystać z dużego robota.

  22. Cześć :) Właśnie robię Twój żurek,mąż zagląda wciąż do garnka i nie może się doczekać :D Mam nadzieję,że wyjdzie smaczny. Pozdrawiam.

  23. Jesteście super….a p. Tomek absolutnie super….przepisy świetne…wypróbowałam kilka…będę Was stale odwiedzała…pozdrawiam serdecznie U. W.

  24. Witajcie Państwo,
    bardzo tu u Was miło, sympatycznie i przyjemnie, a do tego bardzo smacznie, dobre przepisy i jasne opisy, nic tylko brać się do pracy w kuchni i zajadać, zajadać…..Aż nie chce się od Was wyjść. Pozdrawiam Rodzinkę i życzę dalszych smakowitych kulinarnych inspiracji.

  25. Cześć, fajnie ze jesteście, ja też trafiłam tu przypadkiem szukając pomysłów na ciekawe jedzonko i już zostałam pozdrawiam serdecznie.

  26. Witam! Jestem Aga i uwielbiam szukać inspiracji w internecie. Dzięki temu trafiłam do Was. Ciasto na pizzę zrobiło furorę w rodzinie, więc teraz zaglądam częściej. Naprawdę fajny blog. Życzę powodzenia i wielu pomysłów.

  27. Cześć, mam na imię Marta :) jedne z wielu slow jakie cisną mi się na usta to: Wow! Wasza strona wygląda mega – super :)
    Nowy Rok – czas na nowe przepisy.
    Oby i dla Was te rok był pełen nowych przepisów, kolorowych przypraw oraz niebiańskich smaków na językach :D
    Znalazłam ten blog w zasadzie przypadkiem kiedy szukałam przepisu na domowa pizze i mam nadzieje jutro wykorzystać jeden z Waszych (także trzymajcie kciuki)…
    Juz upatrzyłam więcej ciekawych inspiracji na rodzinne obiady, wiec będę Was mieć na oku. ;)

  28. Witam , nazywam się Tamara i jestem z troche starszego od Was pokolenia , i dlatego z przyjemnoscia posilkuje się tym kulinarnym blogiem , wlasnie kozystam z przepisow na stół wigilijny , pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt .

  29. Witam Was,….weszlam na wasz cudowny blog szukajac pasztetu weggi i to byl strzal w dziesiatke!Bede waszym czestym gosciem….a ze jutro Wigilia,skadam Wam i Waszym bliskim zdrowych ,spokojnych,radosnych Swiat i niech Nowy Rok przyniesie kazdego dnia to co najlepsze i najpiekniejsze

    Pozdrawiam Ela z Koeln

  30. Super, że znalazłam tą stronę. Dopiero co przeczytałam kilka przepisów, a już bardo chcę je wypróbować. Są proste, nie wydumane i takie polskie. Super pomysł na tego bloga i jego styl. Pozdrawiam i mocno kibicuję.

  31. Bardzo u Was pysznie, będę tu chętnie zaglądać.
    Teraz skorzystam z podpowiedzi na dania świąteczne, ale na pewno popróbuję innych przepisów.
    Pozdrawiam serdecznie, życzę radosnych i smacznych Świąt Bożego Narodzenia :-)

  32. Super przepisy. A przepis na pierogi takie jak w Barze Teatralnym super. Kiedys moje ulubione miejsce w Gliwicach, teraz jestem rzadko w swoim rodzinnym miescie. Pozdrowienia z Niemiec.

  33. Ależ tu pachnie żarełkiem, pasją i przyjemnością ☺Fajnie móc dołączyć i cieszyć się z Wami. Zapału życzę i niezmordowania.

  34. Czesc! Jestem Alek, Polonus mieszkajacy na stale na Cyprze. Wspanialy blog, wpaniale przepisy! Dziekuje! Na pewno tu wroce po przepisy Polskich dan.

  35. Obudziłam się zdecydowanie za wcześnie i przypadkiem Was odkryłam….lubię takich ludzi i będę częściej tu zaglądać pozdrawiam i smacznego

  36. Dobry wieczór Trafiłam do Państwa przez przypadek (choć mówi się, że przypadków nie ma) co mnie bardzo cieszy. Już wiem, że zagościli Państwo u mnie jako stali ulubieńcy. Strona jest bardzo przyjazna. Chce się tu stale wracać, tak tu pozytywnie jest. Dobrze się Państwu z oczu patrzy, a przy tym mam na jutro dla mojego męża i synka pyszny barszcz. Dziękuję bardzo i życzę mnóstwa inspiracji do gotowania oraz powodów do samozadowolenia Pozdrawiam, Iwona

  37. Dziękuje Panu za te wspaniałe przepisy, dzięki nim nie mam problemu z karmieniem mojego dziecka, wszystkie dania przygotowane z bloga smakują całej rodzince. Są proste, pyszne i niedrogie. Pozdrawiam serdeczne!!!;)

  38. Szanowny Panie Tomaszu,
    jestem bardzo wdzieczna za Pana kuchenne (prze)boje.Prosze zdradzic tajemnice-jak Pan to robi,ze przepisy wydaja sie proste w wykonaniu,a smak potraw jest wyrafinowany? np. kurczak w marynacie prowansalskiej-pycha: szarlotka na kruchym ciescie- palce lizac; zupa z soczewica-poezja.
    Jestem tu czestym gosciem- odpowiada mi sposob prowadzenia bloga, szata graficzna no i …filozofia nie tylko smaku. Dobra energia i pasja emanuja- potwierdzam. Pozdrawiam serdecznie!!!

  39. Witam,
    bardzo fajne mi się z wami przebywało na kuchni!Po za tym że macie fajne przepisy (Przygotowanie żurku),cudownie wygląda cię na fotkach i miło się o was czyta.Życzę wam cudnego smakowania życia i dużo radości z dzielenia się pasją do kuchni.
    Pozdrawiam serdecznie Ira

  40. Witajcie! Trafiłam do Was wpisując w wyszukiwarkę hasło ‚przecier z marchewki’ i odnalazłam iście sensacyjną historię ;-) oj i racja, że te bio warzywa są bardzo brzydkie :-) Jako początkujący bloger (i mama zresztą też) nieustannie szukam inspiracji. Dziękuję, że mogłam ją u Was odnaleźć :-)
    Ściskam Was mocno.

  41. Dzień dobry! Tutaj Leniuch nad leniuchami! Panie Tomku, bardzo proszę o jakiś przepis – cud na szybką, a nawet bardzo szybciutką tortill domowej, że tak powiem :P roboty! :D
    Pozdrawiam i zarażam baaardzo pozytywną energią do tworzenia nowych przepisów! :D

Czego szukasz?

css.php