zajadam.pl

Kanapkowa pasta z łososia

Pasta z łososia

Pasta z łososia to świetny i szybki sposób na wieczorną przekąskę lub część imprezowego menu. Jeżeli w lodówce zalega mi kawałek łososia z obiadu, przygotowuję ją na kolację i zjadam na kromkach chrupiącej bagietki.

Składniki:

  • kawałek upieczonego lub ugotowanego łososia (bez ości) – u mnie zwykle jest to łosoś upieczony w folii aluminiowej
  • pół niedużej cebuli
  • ćwiartka czerwonej papryki
  • łyżka ketchupu
  • dwie łyżki oliwy z oliwek
  • sok wyciśnięty z cytryny
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Paprykę i cebulę kroję na kilka większych kawałków i umieszczam w pojemniku blendera, a następnie dość dokładnie rozdrabniam.

  2. Upieczonego, chłodnego łososia dodaję do pojemnika z cebulą i papryką, a następnie dodaję wszystkie pozostałe składniki i miksuję aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.

  3. Pastę nakładam na kromki bagietki z masłem i dekoruję natką pietruszki lub posiekanym szczypiorkiem.

  4. Zawsze jest jej za mało ;)

Zobacz jak usmażyć perfekcyjnego łososia na patelni:


Subskrybuj


Nie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój
kanał na YouTube

Skomentuj

oceny: 2, śr. ocena: 5

5

Ilość komentarzy: 3 - dołącz do dyskusji!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

  1. 5

    Tomku, wcale mnie nie dziwi, że „zawsze jej za mało”. Zrobiłam, aczkolwiek nie miałam akurat swieżej papryki, więc dałam słodką w proszku. Pasta jest naprawdę świetna. Zapraszam do mnie na „degustację”.Pozdrawiam. Danusia. :)

Czego szukasz?

css.php