zajadam.pl

Jak obrać pomidora ze skórki?

Jak obrać pomidora ze skórki?

Jak obrać pomidora ze skórki? To bardzo proste. Wystarczy że poznasz kilka prostych tricków, które pokazuję na poniższym filmie.


Subskrybuj


Nie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój
kanał na YouTube

Obieranie pomidora

  1. Pamiętaj, że najlepiej do obierania ze skóry nadają się pomidory dojrzałe.
  2. Każdego pomidora dwukrotnie natnij delikatnie od spodu ostrym nożykiem.
  3. Następnie zalej całego pomidora wrzątkiem i odczekaj do kilkudziesięciu sekund – nie za długo, aby pomidory się nie rozgotowały.
  4. Odcedź je z wrzątku i zlej zimną wodą. Dzięki temu miąższ szybko się schłodzi i nie będzie miękki, a skórka ze względu na szok termiczny dodatkowo się obkurczy, co znacznie ułatwi jej ściągnięcie.
  5. Po wykonaniu powyższych operacji skórka z całego pomidora powinna schodzić bez najmniejszych problemów – dokładnie tak jak na zamieszczonym wyżej wideo-poradniku.
Skomentuj

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Czego szukasz?

css.php