zajadam.pl

Łosoś z truskawkami i rukolą

Dla wszystkich lubiących ekstremalne doznania lub chcących zaimponować swoim gościom, przedstawiam przepis na lekką sałatko/przystawkę. Połączenie tytułowych składników może wydawać się szokujące, ale smak oraz efekt wizualny są niezapomniane.

łosoś truskawki rukola - przepis kulinarny

SKŁADNIKI:

  • łosoś wędzony (najlepiej w cienkich w plastrach)
  • świeże truskawki
  • rukola
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Przepis jest banalnie prosty: Plastry łososia dzielę na małe kawałki, a truskawki kroję na ćwiartki. Na talerzu układam równomiernie łososia, truskawki i liście rukoli. Całość skrapiam sosem przygotowanym z niewielkiej ilości soku z cytryny, kilku łyżek oliwy z oliwek, soli i pieprzu.

Proporcje składników wedle uznania. Jeżeli truskawki nie są za słodkie, to do sosu można dodać niewielką ilość miodu.

Skomentuj

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Czego szukasz?

css.php