Nauczę Cię jak upiec mistrzowską pizzę

Czy chcesz zaimponować rodzinie i znajomym? PizzaNerd to najelpszy kurs pieczenia pizzy.

Nie przegap promocji 50% → Sprawdź: pizzanerd.pl

Pizza a’la bagietka ;)

pizza ciasto

Moje najfajniejsze i najsmaczniejsze dania są często wynikiem totalnej improwizacji. W tym wypadku za impuls posłużył dodatkowo brak chleba i wizja wafli ryżowych na kolację ;)

tagi: , , , , ,

Ilość komentarzy: 10 - dołącz do dyskusji!

10 odpowiedzi na “Pizza a’la bagietka ;)”

  1. Gonia pisze:
    4

    Wygląda pysznie

  2. Aga pisze:

    Witam bardzo serdecznie Właśnie robię bagietki Mam tylko jedno pytanie właściwie na której półce w piekarniku powinnam umieścić blachę. Mija już właśnie 20 minut a moje bagietki ciągle są blade Piekarnik mam ustawiony na 220 stopni góra dół :-(

    • Tomek Lach pisze:

      2 ciągu 20 minut ciasto powinno zacząć się już złocić przy temperaturze 220 st C – w takim wypadku najlepiej piec je na środkowej lub niższej półce

  3. Krystian pisze:

    Czy to rewelacyjne ciasto na pizzę – wykorzystane również tutaj – można „zaadaptować” do wypieczenia bagietek (takich zwykłych, pustych w środku)?
    Mam dwie lewe ręce do pieczenia czegokolwiek, a to ciasto wychodzi mi jako jedyne. ;)
    A teraz chciałbym właśnie wypiekać sobie bagietki pszenne…

  4. John pisze:

    Propozycja – ów ciasto podzielić na 8 części (albo więcej) – zrobić coś w kształcie pierożków w środku sosem pomidorowym i mozarellą, ewentualnie jeszcze trochę bazylii. Pieczenie tak samo jak wyżej.

    • Misiek pisze:

      Można tez ogarnąć jeden duży pieróg jaki na przyklad można dostać w Dominium. Calzone to naprawdę świetna sprawa :)

  5. Magda pisze:

    Miałam dzisiaj w planach pizzę na kolację wg. Twojego przepisu (uwielbiam!) i, zaglądając na stronę, odkryłam TO. I tak, dziś będą te pysznie wyglądające bagietkowe pizze. Dzięki za inspirację :)

  6. magdam pisze:

    Tomku, zawsze lubiłam gotować, ale od kiedy odkryłam Twojego bloga to dodatkowo świetnie bawię się w kuchni. mam więcej odwagi do eksperymentów i nie jestem taka zachowawcza jak kiedyś. mój mąż śmieje się kiedy po raz kolejny napytanie co na obiad/kolację odpowiadam: eksperyment! pozdrawiam ciepło Magda :-)

  7. tu-tusia pisze:

    Super pomysł na pizze w innym wydaniu. Idealna do zabrania ze sobą :)

  8. magda pisze:

    ale świetny pomysł! podoba mi się taka bagietkowa wersja pizzy :D

  9. nessuno pisze:

    uwielbiam Twoje przepisy! jak dla mnie to jest zdecydowanie najlepszy blog kulinarny, który śledzę. pozdrawiam serdecznie i czekam na więcej przepisów. :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

css.php