Na czasie:

Ciasto z rabarbarem

W jednym z poprzednich wpisów przedstawiłem przepis na ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką. Sezon na truskawki już dawno za nami, więc postanowiłem przetestować przepis z aktualnie dostępnymi owocami. Padło na rabarbar – wyszło bardzo bardzo dobrze smacznie.

ciasto z rabarbarem

Przepis jest dokładnie taki sam jak ten – wystarczy, że zamiast truskawek użyjesz rabarbaru.

Ciekaw jestem jakie inne owoce warto zastosować w takim cieście?

Skomentuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zobacz komentarze
Jeden komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ada says:
    5

    Moim ulubionym ciastem jest kruche, pod każdym względem i pod każdą formą :D Odkąd znalazłam jeszcze gotową mieszankę do kruchego na bazie szymanowskiej to już w ogóle! Zdecydowanie szybciej się robi i mam pewność, że zawsze wyjdzie!

Wykorzystuję pliki cookies w celu prawidłowego działania strony, korzystania z narzędzi marketingowych i analitycznych, zapewniania funkcji społecznościowych oraz systemu komentarzy. Czy akceptujesz wykorzystywanie plików cookies? Szczegóły w polityce prywatności.

Akceptuję