zajadam.pl

Jajka faszerowane z kaparami i rzeżuchą

Jajka faszerowane z kaparami i rzeżuchą

Na Wielkanocnym stole królują jajka w wielu postaciach – w sałakach, pastach oraz faszerowane. Tym razem na blogu prezentuję jajka z nadzieniem z kaparami i rzeżuchą w roli głównej.

Doskonałe nie tylko na śniadanie wielkanocne. Przepis jest prosty i wymaga zaledwie kilku składników. Proste, rewelacyjnie prezentują się na talerzu i są takie pyszne.

Zobacz również film z pomysłami na kolorowe farsze do wielkanocnych jajek faszerowanych:


Subskrybuj


Nie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój
kanał na YouTube

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki kaparów
  • sól, pieprz do smaku
  • do podania: rzeżucha, papryka ostra w proszku lub płatki chili (opcjonalnie)

jajka faszerowane

 

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka (włóż do ciepłej wody i gotuj przez około 6 minut od momentu zagotowania wody). Po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą, ostudź i obierz ze skorupki.

  2. Jajka przekrój wzdłuż na pół i wyjmij delikatnie żółtka.

  3. Żółtka umieść w misce i dokładnie rozgnieć za pomocą widelca. Dodaj majonez, musztardę oraz odsączone z zalewy kapary.

  4. Całość dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Farszem wypełnij jajka.

  5. Jajka udekoruj rzeżuchą, możesz wykorzystać także drobno posiekany szczypiorek. Na koniec oprósz płatkami chili.

Jajka faszerowane

Skomentuj
warsztaty kulinarne online

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Czego szukasz?

css.php