zajadam.pl

Naleśniki na piwie

Naleśniki na piwie

Mam swój sprawdzony sposób na naleśniki, jednak czasem nachodzi mnie ochota, by wypróbować inny przepis. Tym razem do ciasta dodaję piwo, dzięki niemu naleśniki są puszyste i pyszne.

Naleśniki będą doskonałą propozycją na śnaidanie, lunch, obiad lub ciepłą kolację. Neutralny smak placków pozwala na niezliczoną ilość wariantów farszu.

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej tortowej
  • 200 ml mleka
  • 200 ml piwa
  • 2 jajka
  • szczypta soli

 

Przygotowanie

  1. Mleko zmiksuj z jajkiem. Dodaj piwo i przesianą mąkę pszenną. Dokładnie wymieszaj.

  2. Ciasto naleśnikowe odstaw na 15 minut.

  3. Przed smażeniem patelnię cienko posmaruj olejem, np. za pomocą pędzla kuchennego.

  4. Na rozgrzanej paleni usmaż naleśniki na złoty kolor.

Skomentuj

Podobne przepisy

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Czego szukasz?

css.php