zajadam.pl

Chipsy z pasternaku

Chipsy z pasternaku

Chipsy, które można jeść bez najmniejszych wyrzutów sumienia? To możliwe – zamiast paczki pełnej pustych kalorii, tłuszczu i niezdrowych substancji, lepiej samodzielnie przygotować zdrowszą wersję.

Wystarczy jedynie odrobinę przypraw do smaku, oliwa z oliwek, kilka minut w piekarniku i gotowe. To super zdrowa przekąska dla lubiących coś podjadać. Co do przypraw panuje pełna dowolność. Możesz użyć swoich ulubionych i doprawić je w zależności od upodobań smakowych.

Składniki:

  • 4 korzenie pasternaku
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 1/4 łyżeczki tymianku
  • 1/4 łyżeczki oregano
  • sól

Przygotowanie

  1. Pasternak obierz i pokrój w cienkie plasterki. Umieść je w dużej misce.

  2. Dodaj oliwę z oliwek, tymianek, oregano i sól. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy pokryły chipsy.

  3. Chipsy wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 20 minut, aż chipsy się przyrumienią.

Skomentuj

oceny: , śr. ocena:

Podobne przepisy

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Czego szukasz?

css.php