zajadam.pl

Chipsy z pasternaku

Chipsy z pasternaku

Chipsy, które można jeść bez najmniejszych wyrzutów sumienia? To możliwe – zamiast paczki pełnej pustych kalorii, tłuszczu i niezdrowych substancji, lepiej samodzielnie przygotować zdrowszą wersję.

Wystarczy jedynie odrobinę przypraw do smaku, oliwa z oliwek, kilka minut w piekarniku i gotowe. To super zdrowa przekąska dla lubiących coś podjadać. Co do przypraw panuje pełna dowolność. Możesz użyć swoich ulubionych i doprawić je w zależności od upodobań smakowych.

Składniki:

  • 4 korzenie pasternaku
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 1/4 łyżeczki tymianku
  • 1/4 łyżeczki oregano
  • sól

Przygotowanie

  1. Pasternak obierz i pokrój w cienkie plasterki. Umieść je w dużej misce.

  2. Dodaj oliwę z oliwek, tymianek, oregano i sól. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy pokryły chipsy.

  3. Chipsy wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 20 minut, aż chipsy się przyrumienią.

Skomentuj

Podobne przepisy

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Czego szukasz?

css.php