zajadam.pl

Twarożek z botwinką

Twarożek z botwinką

Serek twarogowy to jeden z moich ulubionych produktów śniadaniowych. Idealny dodatek do pieczywa na lekkie wiosenne śniadanie. Nigdy mi się nie znudzi. Można go bowiem przygotować na wiele sposobów. Tym razem proponuję wersję z botwinką.

Wiosenny twarożek z dodatkiem botwinki i rzodkiewki wymieszany z jogurtem, doprawiony solą i pieprzem. Dla mnie to najlepszy sposób na wykorzystanie świeżych nowalijek.

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 1/2 pęczka botwinki
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Botwinkę oczyść i umyj. Buraczki zetrzyj na dużych oczkach, łodygi drobno pokrój.

  2. Rzodkiewki umyj i pokrój w drobną kostkę.

  3. Twaróg rozgnieć widelcem dodaj jogurt i delikatnie wymieszaj.

  4. Dodaj rzodkiewkę, botwinkę. Dopraw solą pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Skomentuj

Podobne przepisy

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Czego szukasz?

css.php