zajadam.pl

Twarożek z botwinką

Twarożek z botwinką

Serek twarogowy to jeden z moich ulubionych produktów śniadaniowych. Idealny dodatek do pieczywa na lekkie wiosenne śniadanie. Nigdy mi się nie znudzi. Można go bowiem przygotować na wiele sposobów. Tym razem proponuję wersję z botwinką.

Wiosenny twarożek z dodatkiem botwinki i rzodkiewki wymieszany z jogurtem, doprawiony solą i pieprzem. Dla mnie to najlepszy sposób na wykorzystanie świeżych nowalijek.

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 1/2 pęczka botwinki
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Botwinkę oczyść i umyj. Buraczki zetrzyj na dużych oczkach, łodygi drobno pokrój.

  2. Rzodkiewki umyj i pokrój w drobną kostkę.

  3. Twaróg rozgnieć widelcem dodaj jogurt i delikatnie wymieszaj.

  4. Dodaj rzodkiewkę, botwinkę. Dopraw solą pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Skomentuj

Podobne przepisy

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Czego szukasz?

css.php