Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Pasty kanapkowe to niekończące się możliwości. Wśród klasyków znajduje się pasta z wędzonej makreli. Połączenie ryby, musztardy, jajek i kilku innych składników to sposób na szybkie przygotowanie smakołyku na śniadanie, kolację, a nawet domówkę.

Pasta jest wyrazista w smaku, a to za sprawą dodatków. Smarowidło wzbogacam musztardą, majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Jest świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek z serem czy wędliną. Zamiast kupować gotowe pasty kanapkowe przygotuj je samodzielnie.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

  1. Makrelę obierz ze skóry i ości. Jajka, cebulę pokrój w drobniutką kosteczkę.

  2. Dodaj majonez, musztardę i wymieszaj dokładnie, dopraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Pastę serwuj na kromkach chleba lub grzankach. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

Podobne przepisy

tagi: , , , , , , , , ,

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

css.php