zajadam.pl

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Pasty kanapkowe to niekończące się możliwości. Wśród klasyków znajduje się pasta z wędzonej makreli. Połączenie ryby, musztardy, jajek i kilku innych składników to sposób na szybkie przygotowanie smakołyku na śniadanie, kolację, a nawet domówkę.

Pasta jest wyrazista w smaku, a to za sprawą dodatków. Smarowidło wzbogacam musztardą, majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Jest świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek z serem czy wędliną. Zamiast kupować gotowe pasty kanapkowe przygotuj je samodzielnie.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

  1. Makrelę obierz ze skóry i ości. Jajka, cebulę pokrój w drobniutką kosteczkę.

  2. Dodaj majonez, musztardę i wymieszaj dokładnie, dopraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Pastę serwuj na kromkach chleba lub grzankach. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

Skomentuj

Podobne przepisy

warsztaty kulinarne online

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Czego szukasz?

css.php