zajadam.pl

Kanapka z łososiem

Kanapka z łososiem

Zdrowa, smaczna, pożywna i przede wszystkim łatwa do wykonania kanapka śniadaniowa z łososiem. Za sprawą kilku kolorowych dodatków najzwyklejsza kanapka staje się wyjątkowo apetyczna.


Podstawą mojej śniadaniowej przekąski jest bajgiel, czyli drożdżowa bułeczka z dziurką w środku. Do bajgli pasują wszelkiego rodzaju mięsa, w tym proponowany przeze mnie łosoś. Przygotowuje się go ekspresowo, bo w piekarniku. Do tego dodatki – surówka coleslaw i sos, które możesz zrobić dzień wcześniej.

Składniki:

  • 4 bajgle lub bułki maślane
  • 4 kawałki łososia
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • sól i pieprz
  • surówka colesław

Przygotowanie

  1. Łososia przypraw solą i pieprzem. Umieść w misce i dodaj sos sojowy oraz miód. Odstaw do zamarynowania na na 30 minut.

  2. W międzyczasie przygotuj surówkę coeslaw.

  3. Przygotuj sos – w misce wymieszaj majonez z chrzanem.

  4. Łososia upiec w piekarniku rozgrzanym do 160ºC, przez 10 minut.

  5. Bułki przekrój na połowę. Na dolną część nałóż surówkę, następnie rybę, wierzch ryby posmaruj sosem majonezowym.

Zobacz jak usmażyć perfekcyjnego łososia na patelni:


Subskrybuj


Nie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój
kanał na YouTube

Skomentuj

Podobne przepisy

warsztaty kulinarne online

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Czego szukasz?

css.php