zajadam.pl

Tatar z łososia

Tatar z łososia

Jeśli lubisz ryby to mam dla Ciebie kolejny przepis to wypróbowania – tatar z łososia. To świetny i szybki sposób na wieczorną przekąskę lub część świątecznego czy imprezowego menu.

Możesz przygotować go z surowej ryby tak jak ja lub sięgnąć po rybę wędzoną. Smak łososia staram się zawsze podkręcić jakimś mocniejszym akcentem. Ryba w towarzystwie kaparów, ogórka, koperku, soku z cytryny i przypraw staje się wspaniałym daniem.

Tatar z łososia podaję na talerzu przy pomocy pierścienia, który pozwala estetycznie serwować potrawy. Pierścień można wykorzystać do formowania ryżu, kaszy, sałatek, a także deserów.

Składniki

  • 300 g łososia
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • świeżo mielony pieprz do smaku
  • koperek

Przygotowanie

  1. Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę. Umieść w misce.

  2. Pozostałe składniki kapary, ogórek, cebulę, i część koperku również drobno posiekaj. Dodaj do miski i dokładnie wymieszaj.

  3. Dodaj sok z cytryny, musztardę i oliwę z oliwek. Dopraw świeżo mielonym pieprzem do smaku.

  4. Wymieszaj całość i odstaw do lodówki na min. 30 minut.

  5. Przy pomocy pierścienia ułóż na talerzu tatar z łososia i posyp posiekanym koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem.

Zobacz jak usmażyć perfekcyjnego łososia na patelni:


Subskrybuj


Nie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój
kanał na YouTube

Skomentuj

Zobacz również

Napisz pierwszy komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Czego szukasz?

css.php