Ciasto na pizzę – prosty przepis

* sprawdź koniecznie inne dostępne na blogu przepisy i porady dotyczące przygotowania pizzy

Od czasu do czasu zdarza mi się mieć ogromną wręcz chcicę na pizzę …niby nie jest to powód do dumy, dużo kalorii itp itd, ale bez pizzy życie byłoby o wiele mniej przyjemne ;-) Wczoraj zajadałem się spagetti napoli z domowym sosem z prawdziwych pomidorów i nadmiar sosu wylądował w lodówce. Podsumowując… świetny pretekst do zrobienia domowej pizzy ;)

pizza ciasto przepis

Przewertowałem sporo internetowych przepisów i w końcu powstał przepisowy mix. Cel – smaczne, niezbyt wilgotne, nie za grube ciasto. Proporcje w sam raz na okrągłą blachę o średnicy ok. 30 cm. Wyszło tak dobrze, że nie zdążyłem zrobić zdjęcia …może następnym razem uda mi się strzelić fotkę i dołączyć do tego wpisu (update: udało się ;) pizza z tego przepisu widoczna jest powyżej).

Składniki ciasta do pizzy

  • półtorej szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki ciepłej przegotowanej wody
  • dwie łyżki oleju roślinnego, najlepiej dobrej jakości oliwy z oliwek
  • 3 do 4 gram drożdży instant (w proszku), można również użyć świeżych – przelicznik drożdży świeżych na suche
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki cukru
  • jako dodatek dwie łyżki ziół prowansalskich (w celu urozmaicenia wyglądu i smaku ciasta można użyć dowolnych przypraw, lub nie używać ich wcale)

Jeżeli masz wagę, odmierz dokładną ilość składników:

  • 250 g mąki
  • 150 ml wody

Do dzieła – przygotowanie ciasta do pizzy:

  1. Do dużej miski wsypałem mąkę, drożdże i dobrze wymieszałem.

  2. Następnie dodałem olej, cukier, sól i znowu wszystko dobrze wymieszałem.

  3. Zacząłem stopniowo dolewać wodę i łyżką, a pod koniec już ręką wyrabiałem ciasto aż powstała jednolita kula (jeżeli ciasto się lepi to dodaj mąki i dalej wyrabiaj).

  4. Ciasto powinno trochę urosnąć, dlatego uformowaną kulę ciasta zostawiłem w ciepłym miejscu w przykrytej misce na 20-30 minut.

    pizza-ciasto-rosnie

  5. Kiedy ciasto odpoczywało, przygotowałem składniki, które zamierzałem ułożyć na pizzy.

  6. Ciasto najpierw rozgniotłem dłońmi na gruby placek, a następnie porozciągałem. W ten sposób uformowała się ładna okrągła pizza, którą ułożyłem na posmarowanej odrobiną oleju blasze i jeszcze dłońmi rozprowadziłem placek tak, żeby zajmował całą formę (technika doprowadzania pizzy do kształtu blachy jest dowolna)

    przepis na pizzę krok po kroku

  7. Na ciasto nałożyłem sos pomidorowy i kilka rzeczy zalegających w lodówce (salami, oliwki, cebula pocięta w piórka).

  8. Tak przygotowana pizza wylądowała w piekarniku nagrzanym uprzednio do temperatury 220 stopni celsjusza.

  9. Każdy powinien znać swój piekarnik i dostosować indywidualnie czas pieczenia. Ja proponuję jednak 15 do 25 minut. Jeżeli chcesz sprawdzić czy pizza dobrze się upiekła, najlepiej zajrzeć na jej spód. Jeżeli jest przyrumieniony to znaczy, że można podawać!

przygotowania: 80 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 90 minut
ilość porcji: 2
kuchnia włoska
Kolacja

Bardziej wprawionym osobom polecam pieczenie pizzy w maksymalnej temperaturze na samym dnie piekarnika. Dzięki temu pizza nawet w domowych warunkach jest upieczona w około 7-8 minut.

Zapraszam też do obejrzenia krótkiego filmu pokazującego przygotowanie ciasta do pizzy i wideo poradnika na temat przygotowania pizzy w domu:

SubskrybujNie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój kanał na YouTube

SubskrybujNie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój kanał na YouTube

Zawsze myślałem, że przygotowanie ciasta na pizzę jest trudne, zajmuje dużo czasu i powoduje w kuchni kosmiczny bałagan. Powyższy przepis udowadnia, że jest na odwrót :-) Jedyny składnik, którego może na codzień zabraknąć w przeciętnej kuchni to drożdże. Reszta na pewno zalega na półkach w każdej polskiej spiżarce. Na zachętę dodam jeszcze, że zrobienie ciasta zajęło mi jakieś 5 minut, a ubrudzona została jedynie duża miska, w której je wyrabiałem.

Przepis na pizzę

 

Skomentuj

Pod przepisem mamy już 1323 komentarzy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zobacz komentarze
Ilość komentarzy: 1 323 - dołącz do dyskusji!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Dorka says:

    Pycha. Łatwe w przyrządzeniu. Dzięki wielkie.

  • Przemek says:

    Witam, przypadkiem trafiłem na Twój kanał na YT, a później z ciekawości zajrzałem na tą stronę. Po obejrzeniu filmików postanowiłem spróbować. Pierwszy raz w życiu robiłem pizzę. Trochę się obawiałem, że pójdzie do kosza… Zrobiłem sos z pomidorów z puszki i suszonej mieszanki ziół prowansalskich. O dziwo był smaczny:) Później ciasto, ser, salami i do piekarnika. Po upieczeniu byłem w szoku. W smaku najlepsza pizza jaką jadłem. Pewnie są lokale z lepszą, ale w nich nie byłem ;) Rodzinie też bardzo smakowała i już zadają pytania kiedy znowu zrobię pizzę :) Dzięki Tomku za przepis i dobre wytłumaczenie jak wszystko zrobić, aby się udało. Pozdrawiam

  • Adiii says:

    Idealne ciasto ! Dziekuje bardzo za przepis ! Robiłam pierwszy raz pizzę w życiu i wyszła perfekcyjna :) teraz robię ją co drugi dzień :)

  • Kamila says:

    Robiłam pizzę już z różnych przepisów i ta bezkonkurencyjnie wygrywa!

  • Eve says:

    Ciasto testowałam 2x i za każdym razem super. Już wpisałam do kajetu. Dziękuję:)

  • Vicuña says:

    Świetny przepis, pizza wyszła przepiękna!
    Dzięki!

  • Dominik says:

    Lukasz miałem ten sam problem ale kupiłem nowa blaszkę starego typu i było wszystko fajnie

  • Kasia says:

    Zrobione. Fajny przepis. K

  • K r i s says:

    Fantastyczne! Wolimy domową niż z miasta ;-)

  • Magda says:

    Przepis super / ciasto wyszło idealne, wszystkie składniki się idealnie połączyły.
    Ja dodałam sos pomidorowy na ciasto potem pokrojony w kostkę ananas, szynkę,kiełbasę i na górę starty żółty ser. Ciasto chrupiące idealnie wypieczone.
    :)

  • Łukasz says:

    mi niestety nie wyszło :( ciasto w piekarniku od spodu się nie upiekło, Sos super wyszedł (palce lizać). no ale coś z pieczeniem spaprałem. Było na blaszce tortowej bez dziurek od spodu…temperatura 220 C termoobieg środkowa półeczka…
    Góra pizzy wyszła super ale od dołu surowe… wina blaszki? inne ustawienie piekarnika? Czy może złe proporcję drożdży? Proszę o poradę.

    • Tomek Lach says:

      Następnym razem upiecz bez termoobiegu – zwykle to właśnie termoobieg jest winny temu że pizza od spodu jest niedopieczona a z góry prawie spalona ;)

    • JAREK says:

      Ja troszke zmodyfikowałem ten przepis, piekłem z termoobiegiem. Pizza wyszła rewelacyjnie.

  • aleksandra says:

    wypróbowałam i trzymałam się przepisu….. boska…. krucha na zewnątrz i miękka w środku. to jest przepis który trafi o mojej księgi. polecam :*

  • A. says:

    Super wlasnie zrobilam i palce lizac probowalam juz klikla przepisow ale od dzis ten jest zdecydowanie nr 1. Pycha

  • Monika says:

    Dziękuję za przepis, wyszło idealnie jestem z siebie dumnajuż będę omijać wszystkie Biedronkowe pizze

  • SenCieiPej says:

    Chryste!!! TO CIASTO TO PRAWDZIWY SZTOS!!! Trafilam tu przypadkiem i nigdy nie zrobie juz pizzy na innym przepisie!!! Ciasto moglabym zrec nawet samo bez sera sosu i innych dodatkow jest tak ekstremalnie genialne!

  • Anna says:

    Bardzo dobre ciasto na pizze mniam mniam ja z tego przepisu zrobiłam duża pizze na blache z piekarnia walkowalam paski i sklejalam i była cienka jak we Włoszech.

  • Trener biznesu says:

    Mam nadzieję, że tym razem, za pomocą Twojego postu i nagrania wyjdzie mi idealne ciasto na pizzę … w innym przypadku poddam się i już nigdy nie zrobię pizzy!

    • Marcin says:

      Jeszcze nikt mi nie powiedział, ze moja domowa pizza jest gorsza od włoskiej neapolitańskiej. Naprawdę movna w domu zrobić taką pizzę. To proste, kiedy zna się wszystkie tajniki. Jest tego sporo i dobrze, bo pizza to nie piernąc w kij ale sztuka. Jednak dla mistrza to zabawa a efekt piorunujący i opad szczęk. Mozna. Nie poddawaj się ! :)

  • Patryk Stargard says:

    Właśnie jestem po zrobieniu jej i co mogę powiedzieć o cieście ? Jednym słowem miód w gębie pycha!!! Dzieci najedzone starzy najedzone rodzina szczęśliwa ;)

  • Kasia says:

    Przepis na ciasto super!!!
    Ja podwoiłam ilość składników na ciasto i wyszła cała blacha.
    Dziękuje za prosty przepis

  • LiM says:

    Rewelacja.
    Nawet drożdże które już były ciut po terminie mi wyrosły. Ciasto jest pyszne a robi się je blyskawicznie. Już nie wrócę do starych przepisów. Na ten trafiłam przypadkiem i tak już zostaje. Marzy mi sie tylko jeszcze kamień do pizzy. Ach i pytanko….jak już ją formowalam troszkę się potargala w jednym miejscu. Jak tego uniknąć?

  • Anula says:

    Hej! Długo szukałam dobrego przepisu na „pizzowe” ciasto, z różnym skutkiem.
    Wpadłam na ten przepis i od razu wypróbowałam. No i wyszło i rewelacyjnie!
    Nawet trochę się bałam, bo ciasto musiałam zrobić parę godzin wcześniej i była obawa,że pozostawione bez opieki za bardzo wyrośnie. Wstawiłam je wiec do lodówki, z zamiarem przechowania a potem wyjęcia do wyrośnięcia już w temperaturze pokojowej. No i niespodzianka, bo ciasto pięknie wyrosło już w lodówce! Pizza była pyszna! Dzięki i pozdrawiam

  • Mariko says:

    Bombowy przepis, dziękuję

  • Casablanca says:

    Bardzo fajny wpis, przyjemnie się czyta, potrawa kolorowa i zachęcająca!

  • Siwy says:

    Polecam przepis mój sprawdzony od lat robile mi jest the best, spróbujcie a nie pożałujecie.

    Wlej do miski pół szklanki wody normalnej moze byc zimna, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki oliwy z oliwek (lub oleju ja lubie z oliwą), wsyp łyżkę cukru i wymieszaj, Dodaj pół kostki świeżych drożdży i wymieszaj dokładnie. Odstaw i odczekaj 10 minut. Potem wbij jajko jedno i wymieszaj dodaj łyżeczkę soli i wsyp mąke około 600 gram wygnieć i wstaw na 20 minut do lodówki jak wyrośnie podziel na 3 części i bedą super 3 pizze ;)

    • Marcin says:

      Ja nie mogę. Skąd bierzecie takie świństwa- przepisy ? Jajka do pizzy ? 1/4 szklanki oliwy ?? 50 gram drozdzy ? Pizza zdrowa to 1/4 grama do 1 grama drozdzy na litr wody ! Czyli 1450 gr. mąki !

  • kkk says:
    5

    najepsze ciast do pizzy jakie jadlem i jakie sam zrobilem ,tylko ze robilem z drozdzy w kostce wedlug przelicznika

  • Roza says:

    pyszne ciasto palce lizac

  • iza says:

    Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to ciasto na pizze powinno odleżeć swoje w lodówce, najlepiej co najmniej 12h, aby drożdze przestały pracować, inaczej będą pracować w naszych brzuszkach, a to powoduje uczucie ciężkości. To jest właśnie sekret Włochów i ich pysznych ciast.

    • Marcin says:

      Nie z kazdą mąka Iza moze sobie ciasto lezeć tyle i to są bardo precyzyjne oliczenia. Nie mogą drovdze umrzeć ale nalezy ich dodać maksymalnie mało do 1 grama ! Sekretó∑ jest cała masa, nie myśl, ze wystarczy coś tam usłyszeć, jakąś jedną wskazówkę.

  • Emila says:
    5

    Super ciasto tez robie je i dzueci ze smakiem zjadaja pizze. Ale z podwujnych skladnikow.

  • Ada says:

    A co powiecie o gotowych mieszankach na pizze? Znajomy kupił taką małą paczkę bodajże od polskich młynów – z pizzą na opakowaniu. Podobno rewelacja. Ja też chce zrobić i chodzę po sklepach i wypatruję tej miesznaki

  • Natalia says:
    5

    Super przepis!Jak pizza się w domu pojawiała to raczej kupna. Ciasto i czas jego robienia nie zachęcało mnie do robienia samemu. Ale ten przepis jest mega szybki, robiłam i wyszło bardzo dobre ciasto, a rodzinka zjadła pizze ze smakiem. ☺ Dziękuję, na pewno teraz będę robić częściej

  • Anna says:

    Dzięki za przepis ,zawsze omijalam ciasta drożdżowe z obawy przed trudnością, nawet pizze robiłam na proszku do pieczenia z obawy że inne mi się nie uda ,aż tu nagle po obejrzeniu fotek uznałam że dam rady i udało się ,Dzięki serdeczne

  • Roleski says:
    5

    Panie szacun ! Ciasto rewelacyjne ! Pizza niebo w gębie ;p Polecam !

  • Edi says:

    Super przepis. Robiłam pizzę milion razy
    .. ale ten jest idealny (już nie wrócę do swoich przepisów tzw na oko;) )tylko robię z podwójnej porcji

  • Ania Ł. says:

    Pierwsza raz w zyciu zrobiona pizza I wyszla Super!!!. Dzieki za przepis :)))

  • Karolka says:

    Ja ilekroć mam zamiar robić pizzę wracam po ten przepis:) nigdy mnie nie zawiódł a wręcz dzięki niemu jestem pewna ze wyjdzie wyśmienita :) polecam i smacznego!:)

  • Maciek says:

    Muszę spróbować , wstyd się przyznać ale z lenistwa często kupuję gotowe

  • zuraw77 says:
    5

    Rewelacja!!! Wielkie dzięki za przepis!!! Pierwsza samodzielnie wykonana pizza. Wyszła po prostu pychota!!!

  • Małgosia says:

    Ogólnie szukam nowych przepisów na ciasto i tak trafiłem na twój przepis i na pewno go wypróbuje. Podobno dużo zależy od tego jaki typ mąki się zastosuje.

  • Maciek says:

    super pomysł

  • herka says:

    bezglutenowa też wyjdzie dobra, ale niestety z mieszanki, która do najtańszych nie należy, ale raz na czas poszalejmy

  • Ania says:

    Czy można zastąpić mąkę pszenną inną-już mi tak dobrze nie wychodzi….

  • Aga M says:

    Rewelaca, ciasto wg Pana przepisu wyszło genialnie cienkie i chrupiące. To była moja pierwsza w zyciu pizza i od razu sukces. Mam nadzieję, że uda mi się ją powtórzyć z takim samym efektem. Mam pytanie czy ciasto do pizzy można mrozić i kiedy to zrobić: po zagnieceniu czy po wyrośnięciu? Pozdrawiam

  • aga says:

    Myslisz,ze z maki bezglutenowej tez wyjdzie?

  • Ada says:
    5

    Rewelacja, od czasu odkrycia tego przepisu robienie pizzy to czysta przyjemność! Ja co prawda zawsze używam świeżych drożdży, ale zawsze wychodzi i smakuje pysznie, polecam wszystkim.

  • Patrycja says:
    5

    Przepis rewelacja, zawsze się udaje . Przepyszne ciasto !

  • Kamisia says:
    5

    Witam super przepis! Wszystko poszło jak po maśle / pierwszy raz użyłam drożdży naturalnych nie sypanycha a gdy przy wyrabianiu ciasto nie chciało się odlepić od palców leciutko podsyłam mąka. Dwa razy odpoczywało, raz po wyrobieniu drugi po uformowaniu. Pierwszy raz ciasto wyszło mi tak puszyste! Jestem w szoku! Wsypałam drożdże jak w przepisie – do mąki a czy tych w kostce nie powinno się rozmieszać w letnim mleku? Takie tylko mam pytanie ❓

  • Asia says:
    5

    Superpyszne proste i co najważniejsze wyszła najlepsza jak dotąd pozdrawiam i dziękuję

  • Paula says:
    5

    Najlepszy przepis i najprostszy!

  • bamad says:

    Ciasto z podwójnego przepisu pycha. Pomysl z ziołami w cieście bomba. Dzięki Panu zrobiłam super pizzę. Wszyscy najedzeni i zadowoleni. Dziękuję!

  • Ilonna says:
    5

    Kolejny raz robię pizzę z tego przepisu. Szkoda, że nie można dodawać zdjęć w komentarzach :) 2 dorosłe osoby się najedzą po uszy. Ciasto robi się w 2 minuty :)

  • Sylwia says:

    Pyszna przepyszna o wielokrotnie sprawdzona. Zawsze zachwalano Nie mogę tylko znaleźć, kiedyś gdzieś wyczytałam, że parę dni wcześniej można zrobić ciasto wg przepisu i do folii i do lodówki. Potem wyjąć i od razu gotowe ciasto przyrządzać.
    Jak to wygląda?? Ile dni max mogę trzymać to w lodówce , nie w zamrażając, aby nie zepsuć?? Wystarczy tylko szczelnie zapakowac w folię spożywczą?

  • Asia says:

    Genialny przepis ! Najlepszy jaki dotąd wypróbowałam ;)

  • Agga says:
    5

    Pizza wyszła mega !!! Piekłam niecałe 10 min ! Mmmmmmm super przepis dziękuje !!!!

  • Daniel says:
    5

    Mam 14 lat a pizza wyszła super. Bardzo prosty przepis na pyszną pizzę.

  • Daniel says:
    5

    Może być olej rzepakowy ?

  • bibi says:
    5

    Robię ją drugi raz. Za pierwszym wyszła przepyszna! Chociaż ja jestem antytalentem w kategorii kulinaria….

  • Kasia says:
    5

    Mega pizza :D

  • Kasia says:

    Ekstra pizza :D

  • iWONA says:

    Przepyszna pizza .

  • Beata says:
    5

    Witajcie! Dziś robię pizz-unię z tego przepisu chyba z 20 raz! Zawsze wychodzi bosko! A zapach w kuchni…. nie do opisania :DPolecam! Pozdrowienia dla Wszystkich!

  • Fred says:

    Ciasto powinno byc z maki tipo 00 i poleżeć z 6 godz w lodówce żeby ciasto przefermentowalo.,inaczej będzie „leżało na żołądku ” .wypiek tylko na kamieniu poniewaz woda wchodzi w kamien i odparowuje inaczej pizza bedzie zapocona robiac na blaszce lub papierze

    • Krornelius says:

      Dawno się tak nie uśmiałem. Zapomniałeś dodać że powinno się oczywiście robić pizze tylko w Italii.

  • Gosia says:

    Super pizza,panie Tomku.

  • Agnieszka says:
    5

    Przepyszna i prosta pizza.

  • Arek .W. says:
    5

    Polecam bardzo dobre

  • Anka says:

    Dzięki za przepis ! Super wyszła , chrupiąca jak z pieca chlebowego :) Na blaszce 28 cm trochę grubawa , ale i tak pyszna. Pozdrawiam !

  • Ela says:

    Witam, chciałabym zrobić pizzę z tego przepisu na dużej kwadratowej blasze piekarnikowej – czy wystarczy podwoić składniki?
    Pozdrawiam serdecznie!

  • Renata says:

    Będąc we Włoszech w małej miejscowości Vada nad morzem Tirenskim jadłam przepyszną pizze.
    Pewnego dnia zapytałam kucharza o przepis niestety zdradził mi tylko , że zamiast wody daje piwo i co wy na to

  • Sylwia says:

    Dzien dobry. Robię pizze z Twojego przepisu, rozwałkowuje cienko, ale wychodzi mi strasznie sucha… Jest cienka i przypomina czipsy… Co jest nie tak?

  • Ola says:

    Moi drodzy ile ciasta wychodzi z tego przepisu? Mam formy 28 cm i nie wiem czy mnożyć składniki razy dwa czy może wystarczy?

  • Dorka says:

    Zerkłam jeszcze raz :)wszystko jasne, cztanie uwazne i se zrozumieniem :D

  • Dorka says:

    Na jak duzą forme jest ten przepis?
    Bede robila na blaszce z piuekarnika a nie chce zeby wyszło zbyt cienkie albo zbyt grube. :)

  • Patryk says:
    5

    Pytanko, chciałbym zrobić 10 spodów, czy wystarczy że pomnoże składniki razy 5?

  • Małgoś65 says:

    Świetny przepis, zrobiłam dwa ciasta, pierwszy z białej mąki a, drugi z mąki graham. Oba ciasta smakowały :) jednym słowem rewelacja. Dzięki Tomku za przepis, pozdrawiam :)

  • Ania says:
    5

    Super przepis ja używam drożdży świeżych i można je dodać do letniej wody którą użyjemy do ciasta wtedy pizza będzie rosła równomiernie ;) do tego swoje sosy palce lizać!

  • kropka.kropka says:

    Przepis jest rewelacyjny. Sprawdzony dwukrotnie. Pierwszy raz zrobiłam z ciasta jedną pizzę – wszyła bardzo gruba, natomiast drugi raz, z jednego cista zrobiłam już dwie pizze i wyszły cieniutkie, chrupiące na brzegach. Polecam przed nałożeniem składników na wyrobione ciasto, wsadzić ją do nagrzanego piekarnika na 2-3 minutki. Nie musimy się wtedy martwić, że pizza będzie niedopieczona.
    Polecam przepis i wszystkie wskazówki Tomka :)

  • izka says:

    Świetny i prosty przepis, dziękujemy Tomku za wspaniała kolację :-) powodzenia w znajdowaniu kolejnych prostych rozwiązań dla amatorów

  • Ula says:

    Od lat robię z tego przepisu :) zawsze super :)

  • Ala says:
    5

    Pizza to jedno z ulubionych dań mojej rodziny. Ja też często sięgam po pomysły na pizze, głównie ze względu na oszczędność czasu. Ta na zdjęciach wygląda smakowicie :-)

  • Alina says:
    5

    Pycha ! Pizza znikła w mgnieniu oka.Robilam ze swiezych drożdzy i też suuper! Dziekuje za wspaniały przepis:)

  • Gosia says:
    5

    Robie drugi raz,za pierwszym wyszło ekstra,teraz ciadto lezakuje,jedyne nad czym sie zastanawiam jak zrobie sos pomidorowy do pizzy…

  • Doris says:
    5

    Najlepsze i zarazem najprostsze ciasto na domową pizzę:)Uwielbiam je robić.Moje dzieciaki wcinają aż miło:)

  • Blauten says:
    5

    Potwierdzam poprzednie oceny, ciasto jest rewelacyjne :)

  • elektryk says:

    Zjadłbym taką pizze

  • Joanna says:
    5

    Super przepis wczoraj robiłam pizzę i cała rodzina zachwycona ciastem,napewno skorzystam nie raz.Dziekuję za przepis .

  • rajcowka says:
    5

    Cudowny przepis. Zawsze wychodzi szczególnie jak się zastosuje proste ale jakże ważne zasady wyrabiania ciasta. Serdeczne dzięki za ten blog i fantastyczny sposób opisania przepisów :)

  • Tomas says:

    ciasto jest MEGA!!! próbowałem robić domową pizze bardzo wiele razy i dopiero z tego przepisu da się to zjeść – fakt, że użyłem specjalnej mąki do pizzy i dobrych świeżych drożdży, jednak smak, grubość, delikatność, pulchność, wilgotność ciasta itp. wszystko jak na warunki domowe jest SUPER! dzięki za przepis.

  • Kasia K. says:
    5

    wow …. rodzina przeżyła mój pierwszy raz bardzo fajny prosty przepis a naprawdę smacznie wyszło ciasto nie rośnie zbyt grube ( wielka zaleta. ja tylko od siebie nakułam widelcem ciasto już położone do foremki )

  • Ewelina says:
    5

    Dziękuję za super przepis. Dzięki Tobie pierwszy raz udało mi się ciasto na pizze. :)

  • Joanna says:
    5

    Super przepis :) łatwy i przyjemny nawet dla takich laików kuchennych jak ja ;) polecam! Pizza jest pyszna i za każdym razem się udaje :)

1 7 8 9
Ilość komentarzy: 1 323 - dołącz do dyskusji!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wykorzystuję pliki cookies w celu prawidłowego działania strony, korzystania z narzędzi marketingowych i analitycznych, zapewniania funkcji społecznościowych oraz systemu komentarzy. Czy akceptujesz wykorzystywanie plików cookies? Szczegóły w polityce prywatności.

Akceptuję
×

Tytuł popupa

tytuł contentu wersja A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean rhoncus neque ut laoreet congue. Sed pharetra dolor eu lorem ullamcorper rutrum. Vestibulum ipsum tellus, dignissim sit amet elit sed, accumsan cursus ligula. Vestibulum ullamcorper tempor risus non cursus. Curabitur in eros ex. Proin et convallis ex. Duis commodo varius erat in venenatis. Suspendisse consequat tortor lacus, at ornare libero luctus in. Maecenas et elit luctus, tempor sem sit amet, egestas dolor.

tytuł contentu wersja B

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean rhoncus neque ut laoreet congue. Sed pharetra dolor eu lorem ullamcorper rutrum. Vestibulum ipsum tellus, dignissim sit amet elit sed, accumsan cursus ligula. Vestibulum ullamcorper tempor risus non cursus. Curabitur in eros ex. Proin et convallis ex. Duis commodo varius erat in venenatis. Suspendisse consequat tortor lacus, at ornare libero luctus in. Maecenas et elit luctus, tempor sem sit amet, egestas dolor.

css.php